• türkiye insaat sektörüyle büyüyen bir ülke. uzun zamandir baska sektör duymaz olduk. elimi sallasam bir müteahhide carpacagim. herkes bina yapar oldu. ve bundan ciddi paralar kazaniliyor.

    peki simdi bir bakmak istiyorum.

    2013 yilinda 3. köprü yapimina baslandi. ılk köprü ise 1970’li yillarda yapilmis. 40 yil var arada. bu sürede türkiye’de kisi basina düsen milli gelir 1000 dolardan 10.000 dolara artis gösterdi. peki 40 yil sonra yapilan 3. köprüye teknoloji ve tasarim nereden geliyor? japonya’dan. ılk ikisinde oldugu gibi tasarim ve malzemede türkiye yok. 40 yil sonra bugün o büyük büyük türk insaat firmalari isin ancak taseronlugunu yapabiliyor.

    dünyanin 18. büyük ekonomisi türkiye, kendi insaatini kendi malzemeleriyle yapmayi beceremiyor.

    90 kusagindan olan ben 2023 hedeflerini koyan o koca koca adamlardan, dahasi bu hedeflere inanan büyük büyük insanlardan, bir kere daha düsünmeleri icin rica ediyorum.
  • boyut olarak 3. kopru ile kiyaslanabilecek kopruyu yapan sektordur.

    (bkz: nissibi köprüsü)

    nissibi koprusunun tasarimi, insaasi herseyi ile turk firmalari ve muhendisleri tarafindan yapilmistir.

    arastirmak onemli.

    bir de, insaat firmalari dunyada cin firmalarindan sonra 2. buyuktur. yaptiklari islerin boyutlari acisindan. (abd firmalarini gecmislerdir ki abd bircok ulkeden politik baski sonucu is alir.) (bir de, bu senin mahallendeki muteahhit agayi hesaba katan bir karsilastirma degil. uluslararasi islerden bahsediyoruz)
  • zaten rte de gercek bir sosyalist.

    (bkz: laf salatasi)
  • ozellestirecek yer kalmayinca ve insaat sektoru sekteye ugrayinca ne yapacak bu ulke cok merak ediyorum.. hani iki bacak aramiz zaten bu iki konuydu ve bu hukumet deyimi yerindeyse irzina tasallut etti, kimsenin koz olarak kullanmaya tenezzul etmedigi bu hususlari ..
  • türkiyenin dünyada iyi olduğu nadir konulardan biridir. bir sanayi (üretim) işletmesi gibi know how gerektirmediği için tekstilcisi, sanayicisi, lojistikçisi girip iş yapar. kalifikasyonu düşük bir sektördür genellikle.
  • müteahhit denen shark cambazlarin elinde ucuz kalitesiz full kontrolsüz ilerleyen b.. yumagi. depremden depreme pause verilir.

    arti yöni ise cok genis bir isci topluluguna hitap eder. sucusu, camsisi, marangozu v.s. alayi bu sektörden ekmegini yer.

    olsa bi türlü olmasa bi türlü.
  • (bkz: boom)
  • gerçekten yıldım artık.
    inşallah başa kim gelirse gelsin: "bitti kardeşim, kimse bina mina dikmiyor, geçtik o dönemi" diye bir politika yürütür.

    bu rezil sektörün her şeyinden bıktım.
    şu büyükşehirlerde en son ne zaman inşaat sesi duymadığımı hatırlayamıyorum bile. kadıköy 10 yıldır aralıksız kazılıyor, trafikte normal araçtan çok kamyon ve iş makinesi dolaşıyor.

    bunun adı sapıklık artık.
    ben artık evimde sessizce oturabildiğim günleri özledim.

    sokayım binanıza da inşaatınıza da.
    10 yıl ulan, 10 yıldır aralıksız şehrin her noktasında inşaat sesi mi olur?
  • karayollarının bölge müdürlüğünün bahçesinde inşaat var. misafirliğe gittiğimiz evde gürültüden duramıyoruz. çalışanlar ne yapıyor bu gürültü toz pislik içinde. misafirhane eskiymiş yeniden yaptırıyorlarmış. devlette kim demiş para yok diye. lojman, makam araçları ve sosyal tesislere dökülen paralara çok yazık
hesabın var mı? giriş yap