şükela:  tümü | bugün
683 entry daha
  • ankara için double zero pizzeria idi. seversiniz sevmezsiniz tarzini ancak italyan tarzi pizza yapiyorlardi. en son pandemi oncesi gittigimden simdi nasildir bilemiyorum. bir de beytepe taraflarinda mozz diye bir yer vardi. deneysel lezzetleri vardi oranin da. bu ikisi ankarada iyi pizzacilar bence.
  • katılmıyorum. maltepe'de felicita pizza'yı deneyin.
  • pizza ülkemize italya'dan değil de abd'den ithal geldiği için yıllarca mide delici pizzalar yediğimizi düşünüyorum. sonuçta pizza 80'ler sonu 90'lar başı türkiye'deki abd furyasının hamburger ile başını çeken yemeği diye biliyorum.

pizza uzmanı değilim. italya'ya gitmedim. ama burada italyan restoranlarında zincir pizzacılardan yediğim pizzanın fersah fersah iyi olanını yedim. o nedenle italyadaki iyi bir pizzayı 10 puan olarak değerlendirdiğim şöyle bir tahminim var:

zincir pizzacı pizzası 0.5/10

butik restoran pizzası (tr) :5/10

harbi pizzacı (tr) : 7/10

italyan pizzası (it) : 10/10

gibi.
  • (bkz: pizzası süper olan mekanlar rehberi/@alma roma)

istanbullular için (bkz: azzurro) ve (bkz: zucca)'yı denemelerini öneririm.
  • bence pizza locale oldukça başarılı.

(bkz: pizza locale)
  • franchise kirliliğinin etkisidir.
  • zincir mağazalarda bahçeşehir pizza bulls hala yenilebilir kıvamda. malzemeden çalmıyorlar, servisleri jetten hızlı.

reklam değildir. sahiplerini tanımıyorum.
  • fikir vermek amacli bir entry olacak;

türkiye‘de kral pideciler var ama aranan lezzet ustanin ikna edilmesine bagli.. genelde, drama olacagini sanmiyorum.

simdi bence, ıyi bir pizza; ince, tas firinda pisirilmis hamurdan yapilmalidir. (ekstra peynirli)

cok zahmet olmayacaksa, amac lezzet ise; pideciye, pizzada istenilen malzemeler ile gidilip; peynir, biber, domates, mantar hatta ananas nasil isterseniz iste.. rica ederek siparis verebiliyoruz.. sos tarifleri internette dolu ama sart degil.. taze feslegendir, rokadir, sarimsakli zeytinyagidir arzuya göre ekstra topping de ekleyebilirsiniz..

bir kere yaptim ve gayet güzel oldu!
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap