• tosuncuğun yokluğu, meydanı boş bıraktı kerata.
  • liyakat ve dürüstlüğün liyakatsizlige ezdirilmesinden kaynaklı bir döneme denk gelmekten. kolay para kazanma hırsı diye ilk tespiti yapanlar yanılıyor. bu kadar para kazanma hırsı neden daha önceden yoktu acaba? evet.
  • en büyük nedeni dünyada talep gören diğer yatırım araçlarının bu ülkede enflasyonun altında getiri vermesidir. tasarruf olarak biriktirilen para enflasyonun altında getiri kaydederse erir gider. enflasyonun düşük olduğu ülkelerde büyük sıkıntı olmasa da bizim gibi yüzde 20 enflasyon olan ülkelerde bu büyük sıkıntılar yaratır. o yüzden insanlar enflasyon üzerinde kar getiren yatırım araçlarına yönelir. en temel yatırım aracı olan mevduat hesapları son yıllarda izlenen politika nedeniyle genellikle yıllık olarak enflasyonun altında kalır. bist100 yine aynı şekilde dönemsel olarak iyi kar bıraksa da senelik olarak enflasyonun altında kalıyor. bu temel yatırım araçları her sene aynı performansı sergileyince insanlar doğal olarak parasını bunlarda tutmayıp alternatiflere yöneliyor. bitcoin yatırımlarının artması da, yıllardır artan dolarizasyon da, patlayacak denilip de patlamayan konut balonu da hep bu sebeplerle alakalı.
  • parayı "try" coin'de! tutmamak için.
  • kolay parayı seviyoruz
  • oturup üzerine çok fazla düşünmeye gerek yok bence, kolay para vaat eden şey ne olursa olsun biraz allanıp pullanırsa tutar bu ülkede. kimsenin çalışmak istemediği ama herkesin zengin olmak istediği bi ülke burası.

    tam olarak aynı şey olmasa da geçmişte kolay para vaadi ile insanları kendine çekmeyi başarmış bazı işler/oluşumlar/kişiler;

    (bkz: jet fadıl)
    (bkz: titan saadet zinciri)
    (bkz: çiftlik bank)
    (bkz: akp)
  • insanların geçim sıkıntısı çekmesi, kazandıklarıyla güzel bir gelecek kuramayacak olması.
  • az eforla 3-5 para kazanmaya çalışmak, which is understandable. bu işin ekmeğini 4k'dan btc alanlar yedi zaten. şimdi herkes bir şeyler tırtıklamaya çalışıyor. kazanan da var batan da.
  • bence ülke içi yerel ekonomik dinamiklerinden etkilenmemesi. yani ülkede akp saçma birşey yaptığında borsa gibi,dolar veya altın gibi öngörülemez olmaması. yani ülkemizde bize has olan saçmalıklar kripto paralara etki yapmıyor tüm dünyada olduğu gibi. insanlarda dolar, altın alacağına,borsaya gireceğine kripto para alıyor.
  • araştırmalar şunu gosteriyor; bir ülkede fakirlik varsa ya da gelir adaletsizliği gibi durumlar söz konusu ise o ülkede şans ve bahis oyunlarına yönelik ilgi artıyor. bu bilgiye göre hakkında hiç bir şey bilmediğiniz bir ülkenin sadece yılbaşı milli piyango biletlerinin çekilişten bir iki hafta önce tükendiğini duyuyorsanız o ülkenin fakir bir ülke olduğunu varsayabilirsiniz.

    bizde anladığım kadarıyla coin konusu hafiften şans oyunu gibi algılanıyor. zaten eğitimsiz bir toplum olduğumuzu söylemeye gerek duymuyorum. finans nedir, yatırım ne demektir ve yatırım araçları arasındaki fark nedir? gibi konuları sıkıcı buluyoruz.
hesabın var mı? giriş yap