• bir kuruyemiş cennetinde; fındığın, antepfıstığının, incirin dünya üzerinde en çok üretildiğinin iddia edildiği ülkede, halkın bu ürünleri yiyememesine sebep olan pahalılık.

    antep fıstığının kilosu 65-70 lira.
    fındığın kilosu 70-75 lira.
    bademin kilosu 60-70 lira.
    leblebinin kilosu bile 25 lira be!

    kuruyemiş bu, adı üstünde. 35 liraya yarım kilo antep fıstığı alırsın, 4 kişilik bir aile bir gecede yiyebilir bunu televizyon seyrederken.

    35 lira, asgari ücretle geçinen bir aile için beş akşam yemeği demek.

    zenginlik kriteri muzdur diyoruz ya 90'lar çocukları olarak hep... yok abi, zenginlik kriteri kuruyemiştir bu ülkede.
    evinde her daim, istediğin zaman yiyebileceğin iki kase kuruyemişin varsa, zenginsin.

    üret, üret, dışarı sat.
    çiftçiden beş kuruşa al, piyasaya elli liraya sür...

    politikanıza sıçam.

    edit: fiyatlar yuksek diyenler olmus. bizim asagida uc ayri kuruyemisci var ve fiyatlar asagi yukari bunlar... ayrica tugba kuruyemis'in (ki turkiye'nin en buyuk perakendecilerinden biridir) internet sitesine girerseniz, verileri dogrularsiniz.

    2. edit: "pazardan al, üreticiden al, çuvalla al" diyen arkadaşlara: mesele burada ucuz malın peşinde koşmak ya da kıyıda köşede ucuza satan bir yerlerin oluşu-olmayışı değil. mesele, piyasadaki ortalama fiyatların, ulaşılabilir olmaktan uzak oluşu...
    ben neden ucuz ürün peşinde koşmak zorunda bırakılıyorum? neden piyasadaki fiyatlar orantısız ve halkın satın almasını engelleyecek derecede yüksek? neden köydeki adamın üç kuruşa sattığı ürünü ben otuz liraya yiyorum? asıl mesele bu. yoksa fellik fellik ararsan, piyasanın altında satan birkaç yer de bulursun elbet.
  • icerigindeki "...yarım kilo antep fıstığı alırsın, 4 kişilik bir aile bir gecede yiyebilir..." kismina takildigim baslik. televizyon karsisinda bir oturusta kisi basi 700 kalori tuketen bir aile baskul ailesi olsa gerek.
  • kesinlikle katılıyorum.. düşürün şu fiyatları millet doya doya kuruyemiş yesin.. içinde vitamin mineral dolu.. vitamin eksikliği çekmeyelim diyeceğim olay.. kuruyemiş alınacağında, almasam mı ya.. dememeliyiz..
  • asıl kuruyemiş yerine boş hamur tatlıları yediğimiz için baskül ailesi oluruz.

    125 gram fıstığın içinden zaten 70 75 gram (tahmini) fıstık çıkacağı için 4 kişinin bitirmesi gayet olasıdır.

    ha illa 4 kişi az geldi diyorsan 5 var. o da olumlu
  • tek tek yazmak yerine bir seferde "türkiye'de pahalı olmayan tek şeyin insan hayatı olması" şeklinde yazıp kurtulabiliriz.
  • aklıma ekmek yemeyin ceviz yeyin diyen canan karatay'ı getirmiştir...

    hoca haklı, muayene ücreti 1000 tl olan birinden, bir ayda 1400 tl ile ev geçindirmeye çalışan insanlara beslenme tavsiyesi vermek ancak bu kadar mantıklı olurdu zaten..
  • adam fazla detaya da girse doğru tespit yapmış, eleman diyor ki sorun 4 kişinin bir gecede yarım kilo fıstık yemesinde. ekmek yiyin siz ekmek, ekmek arası ekmek yiyin.
  • sert ve kötü beyaz leblebi yiyin ucuz ucuz
  • türkiyede ucuz olan tek şey
    (bkz: insan hayatı)
hesabın var mı? giriş yap