• çok doğru bir tespittir. yıllardır artarak ilerliyor kişi başına düşen gelir ama ben almıyordum. yarın ilk iş yıllardır biriken paramı isteyeceğim devletten.
  • ali ağaoğlu'nun sayesindedir. adam tek başına ortalamayı yükseltti.
  • 18bin doların gün itibariyle 32,292 tl olup kişi başına aylık 2691 tl düşmektedir. asgari maaşın 805.50 (brüt) - 643.15 (net) olmasıyla aradaki fark insanı düşüncelere itmektedir.
    (bkz: hesaplayan adamlar)
  • birilerinin sürekli zenginliğine zenginlik katmaya devam ettiğinin göstergesidir.
  • ortalamaya yetişebilmek için daha çok çalışmam ve patrona daha çok zam için yalvarmamı gerektiren gelirdir. en azından şu milli gelire ulaşamadan allah almasa canımı ya..
  • (doları 1,80tl'den sayarsak) aylık 2850tl'lik maaşa denk gelir. evet ortalama böyledir, kesin böyledir.

    (o değil de niye dolardan hesaplanıyo bu la? türk lirasıyla hesaplayınca gerçekçi gözükmüyor diye mi acep?)
  • milli gelirin hesaplanis sekline gore dogrudur. yalniz gelir esitsizliginin krali, sahi, sahbazi turkiye'de oldugundan senin benim hissetmememiz normaldir.
    milli gelirin %30'unun 100 kiside oldugunu da belirtmeden gecmek olmaz tabi: http://goo.gl/tximz
  • beyler ben doktorum ve halkın gözünde iyi para kazananlardan biriyim. benim yıllık aldığım para bunu ucu ucuna geçerken; yıllık ortalama geliriniz bu demek herhalde -af buyurun- zükü taşağı açıp millete ''yin mi?'' diye sormak gibi birşey.
    de get lan. kimi yiyiyonuz. ben etrafımda kışın evde yakacağı olmayan, yarı aç yarı tok geçinen ne kadar insan biliyorum. ve bunlar toplumun küçük değil gayet de büyük bir kısmı. bu nasıl bir yalan ben anlamadım. ayrıca bir de meselenin farklı 1-2 boyutu var;
    1- harbiden bu rakam doğruysa piyasayı zenginlere nasıl peşkeş çekiyorlar da halkın muna koyuyorlar ki zengin- fakir arası uçurum bu kadar fazla?
    2- -bu da kendi açımdan bakışım- ulan biz devlette güya önemli işler yapan insanlarız. bize neden böyle ortalama bir maaş veriliyor.

    bu entrynin de oylanmasını yönlendirecek 2 unsur var;

    1- şuku vereyim; gerçekleri söylemiş, hükümete giydirmiş.
    2- bas eksiyi şerefsize.... doktormuş mına koduğum, bi de aldığı parayı beğenmiyor.

    artık mevlana hazretlerinin dediği gibi... ''size ne kadar bilirseniz bilin, anlatırsanız anlatın.... sizin bildiğiniz; karşıdakinin anladığı kadardır...''

    hep beraber daha refah ile dolu, varlıklı, mutlu yarınlar dileğiyle....
  • sagp verilerine göre dediği düşünülürse doğrudan aldığınız maaşın dolar karşılığını değil de ,efendim atıyorum, muzun kilosunun el memleketteki fiyatının ortalama gelire oranı tadında şeylerle yapılmış bir hesaplama bu. yani doğrudan aldığımız para değil. ha diyeceksiniz peki bu bizim ne işimize yarayacak amın evladı? hiiiç sadece şuraya şakirt bir eleman gelip savunma yapmadan önce belirteyim de yine ikiyüzlü, kafa karıştırıcı yorumlarla dolmasın dedim burası. yoksa rakamlar isterse fezada çıksın, ayan beyan ortada olan bir gerçeği değiştirmez. memleket fakir ve büyük çoğunluğumuz zar zor var oluyoruz.
  • (bkz: 19 mucizesi)
hesabın var mı? giriş yap