• ulusal gururumu okşayan bir durumdur.

    evet, dünya bankası'nın verilerine göre türkiye'de kişi başına düşen milli gelir bu yıl itibariyle 24.243 dolar. bu gelirin 90'lı yıllarda 2.000-2.500 dolar civarında olduğu düşünüldüğünde katedilen aşama gerçekten takdire şayan. kalkınma hızında dünya lideri olan bir ülke var artık.

    imf'nin verilerine göre ise türkiye'nin gayri safi yurtiçi hasılası da 2,08 trilyon dolar civarında ki bu düzey ile birlikte ülkemiz dünyanın en büyük 13. ekonomisi.

    inşallah daha yüksek değerleri de göreceğiz diyelim. bu anlamlı günde bu veriler ülkemiz üzerine oyun oynamak isteyen herkese kapak olsun.

    not: arkadaş ben anlamıyorum. sadece istatistiksel bir bilgi paylaştık, bunu da kafamızdan uydurmadık, dünyanın en önemli ekonomik kurumlarının verilerini kullandık yine de aktroll muamelesinden kurtulamadık. demek ki bu ülkede iyi olan hiçbir şeyi dile getirmeyeceğiz, anlaşıldı. bazı insanların tahammülü yok çünkü.
  • dünya bankasının,sözlüğü referans alıp yayınladığı verilerdir.
    başlıklara ve yorumlara bakılınca, aylık 5 bin liradan aşağı alan yok.
  • türkiye'de ki ekonomik büyümenin tüm dünyada ki büyüme ile, hemen hemen, paralel büyümesidir. ayrıca 90'larda ki doların değeri ile bugünkü doların değeri aynı değildir. verilen kaynağa göre 90'lı yıllarda dünyada kişi başına düşen gelir 5,439.2 iken bugün 16,136.1 düzeyindedir.

    ekvator ginesi, etiyopya, hindistan, nijerya, sri lanka vs gibi geri kalmış birçok ülkenin reisleri bizimki kadar başarılı(bazıları daha başarılı) bu arada.

    verilen kaynakta ayrıca 90'lı yıllarda türkiye'nin kişi başına düşlen milli geliri 6000'ler de gösterilmiş bilgi veren oğlan 2.000'lerden bu seviyeye ulaştı vs demiş.(oğlan küsüratıyla bugünkü rakamı yazıyor ama aynı kaynaktaki 90'lı yılların " 6,141.1 " şeklinde ki rakamını yazmıyor. onun yerine 2000-2500 dolar diyor. yani bu adam para almadan böyle sahtekarlık yapıyorsa ki muhtemelen osmanlı torunu zümresindendir gece gece günaha giriyor yok ücreti mukabilindeyse işverenleri bana da ulaşsın.

    bunları kim besliyorsa bana ulaşsın, ücreti mukabilinde, ben çok daha akıllıca propaganda yaparım. ayrıca sizi bunları beslemek batıracak onu da söyleyeyim bu işlere bari eş, dost almayın.
  • cumhurbaskaninin 50 milyon hesabi dusunulunce cok da mantiksiz gelmeyen dayanma. bir taraftan da acaba 50 milyona dahil miyim yahu diye de sorgulatan dayanma. yalniz cabuk dayandi dikkat ederseniz...
  • satınalma gücü paritesi(ppp)'ne göredir. bu hesaplama pratikte; "isviçre'de 1 litre keçi sütü 500 dolar ise, kıçında donu olmayan etiyopyalı çiftçi arka bahçesindeki 3 keçiden 3 litre süt sağabildiği için 1500 dolar sahibidir" şeklinde çalışır. etiyopya devletinin de, insafından fazla aklı varsa, 1500 dolar üzerinden gelir vergisi hesaplar.

    satınalma gücü paritesi ile milli gelir hesabı, tıpkı onlara ayfon satmak gibi, fakirleri aslında zengin olduklarına ikna etmenin farklı bir yoludur.
  • yavaş dayansın da saçı başı dağılmasın bari dediğim zırva.
  • bu mantığa da hayranım arkadaş kişi başı milli gelirimiz artmış la millet aç aç herkesin biryerlere borcu var gelişmişlik verisi bu değil bence norveç de isveç de ki gibi millet feraha ererse bir gün olur gelişmişiz deriz gerisi hikaye çok basit bir mantıkla anlatıyorum 20 kişilik bir topluluk hepsi 25000 dolar maaş alsa kişi başı milli geliri 25000 dolar olur başka bir 20 kişilik grubun 19 u açlıktan geberse tek kişi 500000 dolar alsa yine kişi başı 25000 dolar olur işte ikinci örnek türkiye
  • satın alma gücüne göre olur o olsa olsa. reel olarak kişi başına düşen milli gelir yaklaşık 6 yıldır yerinde sayıyor
hesabın var mı? giriş yap