• 13 mayıs 2014 soma maden ocağı patlaması sonrasi fitratini tahmin bile edemedigim, merak da etmedigim durum. (bkz: evlerden irak)
  • bu can bu bedende oldugu surece, nefes aldigim surece, olabilecek her kanalda protesto hakkimi kullanmak suretiyle kati sekilde karsi cikacagim ve engellemek icin bir vatandas olarak ustume dusen ne varsa fazlasiyla yapacagim potansiyel felaket.
  • kesinlikle kurulmalı. öyle maden patlamalarıyla olacak iş değil bu. ülkeyi komple havaya uçurmak için nükleer şart.
  • başkentinin göbeğinde terörist saldırılar olup engelleyemeyen bir ülkeyiz, yok f-16 lar meclisi bombalar yok kızılayın ortasında bombalar patlar, böyle güvensiz bir ortamdayken nükleer santral yapmak ne kadar mantıklıdır bilemiyorum, bugün meclisin dibinde bomba patlatanlar yarın nükleer santrale saldırı yaparlar, ülkece çok zor günler yaşatır, çok ciddi krizlere yol açabilir. her şeyden önce bu nedenle çok gereksizdir nükleer santral.
  • kim bilir hangi cemaatin elinde kalacak?

    nükleer santralleri hep savundum. güvenlik önlemleri savsaklanmadığı sürece, yenilenebilir enerjileri destekleyecek şekilde kullanımının; fosil yakıtlardan vazgeçmek için en gerçekçi yol olduğunu düşündüm.

    ama ortadoğu kafasıyla olmaz bu iş.
  • dünyadaki, avrupa birliğindeki nükleer santral sayısı ile türkiye'de yapılması arasında bir korelasyon yok.

    tamamen bağımsız şeyler. avrupa birliği ülkelerinde, amerika'da, rusya'da, japonya'da bu konu için özel eğitimli mühendisler, çalışanlar var. know-how var, kaynak var, tecrübe var. türkiye'de bunların hiçbiri mevcut değil. bu alt yapı oluşturulana kadar da dünyanın her noktasında 23425334 nükleer santral olsa bile kabul etmemeliyiz. özellikle bunu yap işlet devretme şeklinde tutacaklarsa, koşarak kaçmalıyız. iki gün sonra rusya'nın bir uçağını daha düşürdüğünde elektriğini kesiverirler adamın. hiç öyle olmaz bu işin prosedürü var falan demeyin, bir ara herkesin ağzında gevelediği "angajman" kuralları da vardı.

    efendiler biz bu işe yabancıyız. araştırma yapmalıyız, bir temel oluşturmalıyız. çok ciddi bir mevzu bu. kurulacak yer seçiminden başlıyor ciddiyet, mersin'e kurmayın dendiğinde karşı argümanlar gerçekten de çok zayıftı, hatta argümante bile edilmemişti. oraya koyalım demişler koyuyorlar yani.

    daha madenleri modernize edememişken, ne nükleer santrali lan?

    edit: zwiegesprach konuyla ilgili daha önce coğrafi açıdan önemli bir kaç şey yazmış. okunası. (bkz: #64921148)
  • (bkz: allaha emanet)
  • türkiye'de bu kadar zamandır nükleer enerji santrali olmaması bile gerçekten çok şaşırtıcı.
  • büyük resmi gören, yeşil ışık yayan radyoaktif bünyeleri 2023'te saf enerjiye dönüştürecek yatırım. aynı zamanda toprak altında nefes almadan çalışabilen mutantlar yaratarak maden göçüklerinde iş sürekliliği ve verimliliği optimum düzeye çekilebilir.
  • (bkz: kaynak götüm)

    yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanan santrallerin kurulum maliyeti nükleer santrallere göre daha düşüktür. işletme maliyeti sıfıra yakındır. ülkemiz de bu kaynaklar için oldukça uygundur.

    kurulu sanayi güç ihtiyacı ülkemiz sanayisinin onlarca katı olan almanya da zaten güneş panelleri çok enerji sağlayamadığından dolayı bütün enerjisini güneş panellerinden sağlıyor.

    iddiada bulunmadan önce avrupa'daki yenilenebilir enerji santrallerine bakın. yenilenebilir enerjiye ülkemizin yarısı kadar uygun olmayan ülkelerin bütün enerjilerini bu kaynaklardan sağlamaya başladığını göreceksiniz. örneğin avrupa'da 2005'te %74 olan katı yakıtlardan enerji elde etme oranı, 2016 itibariyle %46'ya düşmüş durumda.

    sadece rüzgar enerjisi avrupa enerji ihtiyacının %10'unu karşılıyor.

    yani tamam; "sen reklamını yap, açıldığında gençlik kollarından yazı gönderir seni oraya aldırırız" demiş olabilirler ama iki kuruş maaş için bu denli zararlı, bu denli tehlikeli bir şeye göz yummak, propagandasını yapmak ahlaksızlığın ta kendisi.

    kaynak: https://www.google.com.tr/….142059868,d.bgg&cad=rja (dosyayı indirecektir, elinizde bulunsun)

    genel bir enerji istatistiği için: http://ec.europa.eu/…hp/renewable_energy_statistics
hesabın var mı? giriş yap