• (bkz: sikerler)
  • odtü sınırları dışında yapılması tavsiye edilmez.
  • tek başına yapılıyor ise yürek ister. tamam iyisi de var kötüsü de ama yinede üzerine ciddi ciddi düşünülecek meseledir. iyisine de denk gelseniz bile yedi sülalenizi, niye otostop çektiğinizi, gelmişinizi geçmişinizi sorduklarından yurdum insanı ile yapılması zor olan şeylerden biridir.
    ayrıca, otostop sonrası para isteyenler, sizi istediğiniz yere götürecek kadar iyi niyetli olanlar, telefon numarasını verip, numaranızı isteyenler, canı sıkılanlar, aşk arayanlar, evine davet edenleri ile resmen macera paketi.
  • avrupa ülkelerine nazaran nispeten kolay olan olay.
  • odtü, beytepe ve bilkent'te dahi yanınızda eril bir canlı bulundurmak her açıdan hayrınıza olur.
  • şehir içinde otostop çekiyorsanız, hangi bölümde okursanız okuyun yanınızda bir t cetveli bulundurun. mutlaka bir mühendis veya bir mimar duracaktır. tek yapmanız gereken sizi arabasına alan kişinin mezun olduğu bölümde okuyor numarası yapmak olacaktır. eğer soruları boyunuzu aşıyorsa klasik "biz daha o konuya gelmedik" numaraları ile yırtabilirsiniz.
  • 2007 senesi içerisinde tuzla tarafında yaklaşık 7 ay boyunca, neredeyse her gün yapmak durumunda kalmıştım. bu süre içinde yüzlerce farklı insanla tanışma fırsatı bulmuştum. pimpirikli bir insan olmama rağmen, uyuyakalıp uyandırıldığım çokça zaman olmuştu. farklı bir tecrübeydi vesselam.
  • bornova manisa kavşağı ile manisa arasında en az 15 senedir izmir'de yaşayan celal bayar üniversitesi öğrencileri tarafından yapılmaktadır. bilen bilir, dümdüz bir yoldur orası. oradan dönen arabalar, manisa'ya gider. bu zamana kadar "vay benim götümü siktiler" diyen bir kişi duymadım.

    gene bornova manisa kavşağı'nın bir kolu ankara yoluna bağlanır. turgutlu, salihli, uşak, afyon ve ankara güzergahında gidenler de bu yolda otostop çekerler. ben ankara yolu'nda bir kişiyi turgutlu'da indirip, birini salihli'den alıp, uşak''ta indirmiştim. bu zamana kadar da ne zaman geçtiysem, birilerinin otostop çektiğini görürüm. gene bu yolda bu zamana kadar birinin götünü siktiklerini duymadım.

    edirne keşan'da askerlerin sık başvurduğu bir yöntem. aynı zamanda gelibolu, ipsala, tekirdağ ve istanbul tarafına ne zaman gitsem, yolda mutlaka otostop çekenleri görürüm. keşan küçük yer. bu zamana kadar da hiçbir askerin "götümüzü siktiler" dediğini duymadım.

    aynı şekilde karadeniz'de inanılmaz yaygındır. turistik bölgeleri, üniversiteleri, şunu, bunu hiç saymıyorum. yaşanmış iki üç olaydan yola çıkıp internet sitelerinde "auaususausausa otostop çekmiş" tepkisi verilmesini anlamıyorum. çok mu amerikan filmi izlediniz, yaşanan bazı kötü olayların her gün yaşandığını sanan anne moduna mı giriyorsunuz, bilmiyorum.

    ben çektiğim otostoplardan ve arabama aldığım yolculardan kitap bile yazacak kadar anı biriktirdim. aksine hayatları boyunca hiç otostop çekmeyenlerin eksik kaldığını düşünüyorum.

    abartılmış başka bir olay için ;

    (bkz: 3 kızın otostopla istanbul'dan antalya'ya ulaşması/@uhc)
  • (bkz: risk budur)
  • çektiğiniz otostopun karşılığı kamyoncudan öteye geçemez, yüksek beklentileri kapılıpta kendinizi üzmeyin. özellikle şehirlerarası yolda kamyoncudan başkasının durma ihtimali çok düşük olduğu için tek yoldaşınız kamyoncular olacaktır. genelde eğlenceli ve sıcakkanlı insanlardan oluşan kamyoncular yolun uzunluğunu size hissettirmeyecek kadar muhabbetin kralıdırlar. kısa kesersek eğer abartıldığı gibi korkunçtan ziyede bu ülkede yaşanabilecek en eğlenceli olaylardan biridir.
hesabın var mı? giriş yap