• türkiye'den siktir olup gitmek için birinci nedenimdir. spor da tartışamazsın, siyasette. hatta edebiyat ve sanat bile. senden farklı düşünen gelir küfreder, ananı siker, bacını kaçırır, senin amına koyar, sana orospu çocuğu der, aşağılar aşağılar itin götüne sokmaya çabalar. tartışamazsın. küfürleşirsin. her türlü başlıkta görebilirsiniz bunu.

    ilki, ki başlığı açmama teşvik eden, (bkz: 23 aralık 2014 serkan inci bilkent konferansı) not: incici değilim bile sadece popüler sima olduğundan başlığını açtım. 2 numaralı entry ise bakın bana nasıl ayar çekiyor.

    --- spoiler ---

    kalkıp daha şu tiplerin konferansına bekliyosunuz bizi ve bunu da anarşi adına paylaşıyosunuz.

    ne sıfat var lan. vallaha helal olsun sıfatınıza. helal olsun sıfatınıza denmez. başka şey denir ya. ne.

    hizmetklarlar. köleler. uşaklar.
    --- spoiler ---

    ss aldım, silmeye kalkma entry'ni.

    başkasına bakalım. herhangi bir spor müsabakası başlığı: (ara: maçı)

    edebiyatta bile böyle. denk geldiğim bi tartışmada editlerim bunu.

    siyaset zaten hepimizin malumu. ak itlerden orospu izmirliye, hüloğlardan göt kıllarına, kemalist kişilik bozukluğundan gavat laik erkeğe.

    şimdi profili didik didik edip muhakkak biri benim de küfrettiğim bir şey bulacaktır, şimdiden o arkadaşı tebrik ediyorum. çok güzel bir noktaya parmak bastın kardeş.

    edit: pardonan'ın uyarısıyla şunu da eklemek istiyorum, bu yapılan küfürleşmeler çok prim yapıyor sözlükte. debe'de bunlar hit oluyor genelde.
  • (bkz: kant felsefesi tartışmasında kavga çıkması)
    rusya'daki ile benzerlik gosterebilendir.
  • kavga, küfür, kişiselleştirme, adam silme ve arkasından kuyu kazma olaylarından öteye geçemeyen kültürdür.
  • ad hominem'den ibarettir.
  • kimsenin birbirini dinlemedigi, bildigini okuduğu, radikal tavırlar sergilediği ve herkesin her konuda kendini uzman addettiği dedigim dedik çaldığım düdük israrciligidir.
  • hep kendi yaptığının doğru olduğu öğretilen, objektif olmaktan bihaber yetiştirilen türk çocuklarının büyüyünce de haliyle tartışma kültürüne sahip olmaması durumudur.

    bi etrafınıza bakın ya da kendi çocukluğunuzu düşünün:

    -- anneeeeaa o bana vurdu.
    -- sen de ona vursaydın! (olayı soran yok. direk kafa göz gir denir)

    --babaaaaaa benim saçımı çekti.
    --sen de onun saçını çekseydin!

    --benim oğlum/ kızım öyle bişey yapmaz. biz onu muhteşem/ mükemmel/ über yetiştirdik..

    --benim oğlum/ kızım asla yanlış bişey söylemez. hep doğrusunu bilir o.

    ya bi s.ktirin gidin hemşerim!! bu zinciri kıralım artık!
    çocuklarınıza prenses/ şehzade muamelesi yapmaktan vazgeçin artık! herkesin hata yapabileceğini, objektif bakabilmeyi, tarafsız olabilmeyi, her dediğinin, her yaptığının doğru olmasının imkansız olduğunu, her kim olursa olsun mutlaka diğer insanlardan her zaman bişeyler öğrenebileceğini öğretin onlara! öğretin ki akli dengesi yerinde bir toplum oluşsun. yoksa gidişat gerçekten kötü.. zaten yönetim şeklimiz onu/bunu sizden öğrenecek değiliz mottosunda. bari ev içi objektivite sağlansın..
  • olmayan kültürdür. tartışma kültürü bizde daha çok kendinden olmayanı aşağılama üzerine kurulmuştur. bir toplum düşünün ateistinden dincisine, veganından et yiyenlere ki bunlar tamamen kişisel tercihler olması gereken yerde, herkes birbirini cahillik ve doğrusunu bilmemekle suçluyor. siyaset ve taraftarlık kısmına hiç girmeye bile gerek yok. her gün ekranlarda tartışma seviyesinin nerelerde olduğunu görüyoruz.
  • eğitimsizlik, her şeyi bilme, eleştiri yapayım derken hakaret etme, popüler olma hevesi ve saire gibi tüm etkenlerden mütevellit en büyük eksiklerimizden bir tanesi. tartışma adabı başlığında da detaylı irdelendiği gibi ne yazık ki görgüsüzlük ve türklerin ortak özellikleri denebilir.

    sosyal medya kısmında ise @2 olma çabası, beğenmemek, eleştiri adı altında hakaret edip laf sokma, dinlemek anlamak yerine "yapmıştır, orospu çocuğu" diyerek yaftalamak ve haksız, hatalı olunması durumunda bile bi siktir git denerek işin içinden çıkılması en sonunda sağlıklı düşünen bireyin de troll olmasına sebep oluyor.

    başta sosyal medya sonrasında her eve giren bilgisayar ve her klavye başında oturanın "kahraman" olmasıyla her yeni gün daha kötü hal alıyor. en tepeden bakarsak en alta dek herkes neredeyse aynı. tepeden düzelmesini beklemek yerine belki aşağıdan başlayıp, çevremizdekilere biraz daha saygı duymayı denesek olmaz mı?
  • karşı tarafın lafını bitirmesini beklemeden, karşındaki insana saygı duymadan hayvan gibi bağırmaktan ibarettir. çünkü hayvan olmak bunu gerektirir.
hesabın var mı? giriş yap