• 30 liralık uçak biletine 150 lira vergi ödeyince onaylanabilen açıklama. ayrıca hiç yurtdışında 600 dolar olan telefonun türkiye'de 1200 dolardan satıldığını falan söylemeyin. onlar hep firmaların çakallığı.
  • ilk zamanlar gelir vergisi üzerinden vergilendirme sistemi kurup kaçak çalışma mevhumunu çözemeyeceğini anladıktan sonra gider vergisini de getirip, gelir vergisini kaldırmamış olan canım ülkemin siyasilerinin ilginç iddiası. dürüst olup kayıtlı çalışan olarak her ay gelirin üzerinden ödediğin vergiden sonra bir de gelirinin geri kalanıyla aldığın herşeye de (ekmek, kıyafet vs herşey) vergi vermek ve vergilerin yüksek değil vergilerin her şey olduğunu kabul edememek sadece siyasetçiler için değil güzel ülkemde yaşayan herkes için gerçekten ilginçtir.
  • doğru sözdür. zira sorun, devletin kasasına giren toplam vergi geliri değildir (hatta türkiye'nin toplam vergi geliri az bile sayılır), toplanan toplam vergi geliri içinde, dolaylı vergilerin miktarının fazla olmasıdır. devlet direkt vergi olan bina vergisinden gerekli parayı toplayamadığından dolaylı vergi olan doğalgaz faturasına, gelir vergisini alamadığından kdv'ye, motorlu taşıtlar vergisini toplayamadığından benzine vergi yükünü eklemektedir.

    tabii vergi dolaylı olunca, olan alt ve orta sınıftaki, dürüst vatandaşlara oluyor. çünkü vergi dolaylı gelince, mesela 0 km mercedes de kullansanız, 20 senelik tofaş'a da binseniz aynı fiyat üzerinden benzin alıyorsunuz ve o benzin parasının 2/3'ü devlete vergi olarak gidiyor. yani gelirleri arasında uçurum olan iki insan aynı oranda bile değil aynı miktarda vergi ödemiş oluyor.
  • mehmet şimşek'in yeni söylemi. bakış açısına göre nispeten yanlış olamayacak bir söylem. fakata direk orta ve düşük gelirli vatandaşa binen vergiler çok ağır. bu vergiler devletin ana geliri olduğu için de ortadan kalkmayacak gibi gözüküyor.

    ötv konusuna girmiyorum bile. bir deprem ve sonrasında ekonomik kriz. bunların sonucunda da ötv geliyor. allah muhafaza bir deprem afet daha olsa kim bilir ne türlü vergiler daha getirip üzerimize bindirecekler. gün geçtikçe daha da yaşanılmaz oluyor bu taraflar.
  • türkiye hariç dünyada başka hiçbir örneği olmayan, verginin vergisini alarak maliye politikalarında dünyada bir ilkin gerçekleştirildiği özel tüketim vergisinin bulunduğu bir ülkede, pek de inandırıcılığı olmayan laf.
  • (bkz: hassiktir ordan) diye tepki veren bir arkadas gordum bu beyan uzerine.

    halki vergilerinizle cokerttiniz, bari piskinlik yapmayin.
  • gelişmemiş ekonomi belirtisi ve akp'nin yüz akı dolaylı verginin, vergi yükünden sayılmayacağını vatandaşın önüne atmış bakan sözü. toplayamadığı dolaysız vergiyi de istediği düzeye çektiğinde kazanılan 100 liranın 100'ü de vergi olacağından insaflı konuşmuş yine. bak iyiymiş mehmet bey 100 liranın 100'ünü de alabilirsin istersen bir düşün.
  • avrupa'da maaştan daha fazla vergi kesildiğini söyleyerek savunulmaya çalışılan saçmalık. halbuki arkadaş bilmiyor ki avrupa'da o vergilerin çatır çatır hakkı verilirken ve nerelerde kullanıldığı sokağa çıktığınızda gözle görülebilirken türkiye'de kimin cebine girdiği bile belli değil. anca ankara'da "israil özür diledi" panolarına bakıp gurur duymaya yarar senin vergilerin.
hesabın var mı? giriş yap