• bir yerlerde daha iyisi olduğu sanrısı.
  • hakan albayrak'in hapse girmesi uzerine nihat genc soyle de(mis)ti: "bu toprakların delikanlı bir çocuğu hapse gitmektedir. bu toprakları bunun için seviyorum."
  • (bkz: kendinden nefret etme sebepleri)

    edit: (2008de gelen edit) tamamen milliyetçilikten bağımsız olarak, sadece doğduğun ve hala yaşadığın(m) senelerin sende (bende) oluşturduğu ortak dil hatrına verilen bir bakınızdır hala bu.
  • belki de henüz türkiye dışarısında neler olup bitmekte olduğunu, orda yaşamanın ne oladuğunu bilmemektir. türkiye'den şikayetçi pek çok insanın yurtdışında aşırı milliyetçi eğilimler gösterdiği tarihin tekerrürü ve hatta klişesidir. çünkü beğenilmeyen o sistemin herbir unsuruyla, herbirimizin kişilik sınırları çizildiğinin farkında değilizdir. bir tür denizin içindeki balıkların, denizi bilmemesidir.
    başka yerler görüldükten sonra yaşanılan o garip mutluluk, engin geçtan örneğiyle ise şu şekilde sonlanabilir: "ve onlar güneşsiz dünyalarına geri döndüler."
  • * bilinçsiz silahlanma yarışı sonucu ortalığın teksasa dönmesi, devlet organlarının buna göz yumması/göz yummak zorunda bırakılması can güvenliğinin olmaması ve manda/maganda terörü...
    * cahil cesareti gösterenlerin rahata ermesi ve fakat bilinçli insanların sıkıntılarla boğuşmaya devam etmesi, mesela boğazın en manzaralı yerine gecekondu kurup, ilk seçimlerde çıkan afla o gecekondunun sahibi olmak, sonra aynı arsayı kiralayıp ya da satıp namuslu bir insanın hayatında birarada göremediği servete konmak...
    * metropollerdeki trafik ve trafik canavarları sorunu...
    * kuralların olması ve fakat uyanların bir avuç insan olması... kurallara uymayanların daha rahat yaşıyor olması...
    * kötünün iyiye, yanlışın doğruya mutlak üstünlüğü
    * milletvekillerinin ciddi bir bölümünün dokunulmazlık kalkanı altında her türlü suçtan yargılanmadan kaçabilmeleri...

    * yaşamak için çok az ve fakat ölmek için çok fazla neden olması...
  • çağdaş bir toplumda olsa hepsi birbirinden çok sansasyon yaratacak olan ancak türkiye'de ardı arkası kesilmeyen, kesilmeyecek olan sadece son bir kaç ay içindeki olaylar:

    -askerin kitapçıya saldırısı (bkz: 9 kasım 2005 şemdinli gerginliği)

    -rektörün ve genel sekreterinin yolsuzluktan dolayı göz altına alınması ancak aylarca cezaevinde tutulup haklarında soruşturma başlatılmaması. sekreterin intihar etmesi, rektörün kalp rahatsızlığı geçirip yoğun bakıma alınması (bkz: enver arpalı) , (bkz: yücel aşkın)

    -65 yaşındaki prof. doktorun bir hastasını kurtaramadı diye hasta yakını tarafından silahlı saldırı ile öldürülmesi (bkz: göksel kalaycı)
  • (bkz: kpss)
  • ickinin yasaklanma cabasi. (bkz: icki yasagi)
hesabın var mı? giriş yap