• genellikle mesudiye’li olan insan kişileridir.
  • bir milyon dolandırıcı yapar afyonun nüfusu 800bin aq
  • daha fazla olduğunu düşündüğüm durumdur.

    parke taşını boyayıp külçe altın diye 50 bin liraya satan var memlekette.
  • her türlü popülasyon kontrol ve takip teknolojilerinin pilotluğunu yap.

    her kişiye özgü bir kimlik numarası ver. sonra bu kimlik numarasının olur olmaz her yerde ibrazını zorunlu kıl. olur olmaz her yere nüfus cüzdanı fotokopisi verilmesine göz yum. sayısız kişiye çeşitli kişisel bilgilerin bulunduğu veritabanlarına erişim yetkisi ver. herkesin her türlü kişisel bilgisini kolayca erişilebilir kıl...

    üstüne işsizlik, cehalet, fakirlik de diz boyu olsun.

    sonra...

    (bkz: mernis)
    (bkz: adnk)
    (bkz: e-nabız)
    (bkz: dünya bankası)
    (bkz: kişisel verilerin korunmasına ilişkin rapor)
  • telefon dolandırıcılığı özelinde düşündüğümüz zaman akçakale ve suruç'u çıkardığımız takdirde neredeyse %99'luk bir düşüş göreceğimiz veridir.

    türkiye, genel olarak belli dolandırıcılık türlerini belli bir takım aile, aşiret ya da grupların uyguladığı bir ülkedir. bu yüzden toplam dolandırıcılık oranına bakmaktansa yeri yurdu ailesi ve şebekesi belli olan bu şerefsizleri ortaya çıkarmayıp bu işlere yol verenler tespit edilmeli ve önüne geçilmelidir.

    hangi "büyükler" bu akçakaleli, türkçe'yi zor konuşan tarım işçilerinin kendisini hakim ya da savcı olarak tanıtmasına imkan vermektedir mesela?
    ya da polisin gözü önünde hücre yapılanması gibi bir yapılanma içinde olan bu şebekelerden birileri yakalandığı zaman failin ailesinden birilerini ziyarete getiriyormuş gibi oraya getirerek aba altından sopa gösteren (konuşursan abin ölür) avukatlara neden kimse müdahale etmez?

    bu ülkede dolandırıcılık çok yüksek mevkilerde planlanıp cahil halkın hiç uyanamayacağı bir biçimde aşağıya doğru aktarılmaktadır. o yüzden burada oranlar paylaşmak bence çok da bir anlam ifade etmemekte.
  • - evet sayın seyirciler şimdi dolandırıcı bildiriyor, bildir dolandırıcı.
    -türkiye'deki 80 kişiden biri dolandırıcı
    -tek tek mi saydın yarraaam.
  • seni 79 kişi dolandırmış kardeşim
  • her toplulukta %5 puşt payı vardır.bizde biraz fazla olmuş gibi
hesabın var mı? giriş yap