• debe editi; destek olmak lazım. (bkz: oyuncaklar otostopta)

    e-ticaret sitelerine ürün tedariği gerçekleştiriyoruz.
    bu günlerde bizden istedikleri. fiyatlarımızı yüksek göstermeleri.

    örneğin; 100 lira'ya ürün satıyoruz. site bu fiyata kendi kar marjını ve farklı vergilerini koyup, 200 lira'ya satıyor.

    herşey gayet normal. black friday günleri gelirken, satış yapan bu büyük site bizden kolpa bir sayfa hazırlayıp ürün fiyatını 100 liradan 200 liraya çıkartmamızı istiyor. ama halbuki 100 liraya alıyor resmi olarak.

    sonra ürün satışını yaparken rakamları güncelleyip 300 lira olacak ürünü yine 200 liraya satıyor. insanlarımız da ''ufff ne indirim ama'' diyerek alış veriş yapıyorlar.

    bu başlığı açmam demek, kendi ayağıma sıkmam demek bir yerde ama olsun. uyanın ve gaza gelmeyin!
  • başlık ve entrye baktığımda bunu zaten biliyorduk dediğim indirim.
  • keriz silkelemedir.
    normalde zaten black friday demek, bir süredir takip ettiğin ve fiyatını yüksek bulduğun bir şeyi bf indiriminde ucuza düşürmektir. sen üzerinde çarpı işareti var diye atlıyorsan senin bileceğin iş.
  • bir de indirim yapmış gibi hiçbirşey satmayanlar vardır. ya yanyana bilet bulunmaz ya da teslimat yöntemi için uygun süre olmaz.

    (bkz: biletix)
  • (bkz: dünyadaki black friday yalancılığı)
    "hadi şunda %60 indirim varmış alalım" diyerek ihtiyacı olmayan, piyasasını bilmediği ürünü alan bilinçsiz tüketici için her zaman olan durumdur. internet güzel bir nimet, 5 dakika içerisinde ürünün her yerdeki fiyatına bakabilirsiniz, buna rağmen "ama orada %60 yazıyor, daha ucuzu olamaz" diye şişirme indirime kanan varsa o bence o kişinin hatasıdır. firmalar da bu kişileri hedef alıp sözde kampanyalar düzenliyorlar ve bu kitle yüzünden de başarılı olup bu kampanyaları sürekli yineliyorlar.
  • mesela gap ten mesaj geliyor ikinci urune %50 diye black friday kampanyasi yapmislar. e ben yilin hangi gunu gap in onunden gecsem boyle bir indirim var zaten?

    onun disinda macy's te cok ciddi indirimler var, ama onlarda da her urun internette yok. olanlar genelde yeni sezon degil. yani magazada gordugunuzu internetten alamiyorsunuz. kiyafet icin bu cok riskli. daha cok elektronik gibi standart olan urunler amazondan tercih edilebilir.

    morhipo'da anlamli indirimler gordum fakat onda da her urunun yaninda tukendi yaziyor. yani satmadigin urunun indirimli olmasi da anlamsiz.

    turkiye'de bu isler yalan kisacasi.
  • bu başlığı görmeden ben de aşağıdaki gibi bir başlık açmıştım.

    (bkz: black friday'in türkiye'de uygulanması)

    hiç kimse bu firmaların gazına alışveriş falan yapıp kendini kazıtlatmasın bu günlerde. inanılmaz şişirilmiş rakamlarla resmen dolandırıcılık yapıyorlar.
  • şu black friday olayının tek iyi yanı tchibo'nun sattığı pikap'ta 300 tl indirim yapması.

    ben de yıl içinde böyle bir indirimle almıştım, başlangıç için çok iyi bir pikap, tavsiye ederim.

    ah bir de plaklar indirimde olsaydı...
  • 2 gun once n11 den 700 liralik bebek bezi aldim. tanesi kargo dahil 78-79 kurus a geldi
    bugun black friday diye sitelere bakiyorum kaziklanmismiyim diye.
    gittim markafoniye en ucuz 83 kurusa geldi.
    dedim cok iyi cok guzel indirim yapmissiniz tebrikler.
  • malum meşhur alışveriş sitesinin birinden yakın zamanda yaptığım siparişlerindeki ürüne tıklıyorum. arada 4-5 tl fark var. onun dışında x lira yazıp üzerini çizip x-y liraya satıyorlar ürünü. klasik pazarlama mantığı bir fark yok diğer günlerden. arada gerçekten fiyatı düşmüş olanlarda var ama işime yaramıyor.
hesabın var mı? giriş yap