• bak kardeşim,

    ermeni soykırımı’nın üzerinden 100 yıl geçti. bir halk, ninenin, dedenin birlikte yaşadığı bir halk, devlet tarafından sistematik olarak katledildi. bundan 100 yıl önce sokakta karşılaşacağın beş kişiden biri ermeni iken bugün sokakta ermenilere rastlamak o kadar kolay değil. ne oldu onlara? sor kardeşim…

    dur kardeşim kızma hemen dinle…

    devlet baba bizi hain ilan etti, lanetli ilan etti, bir canavarmışız gibi bahsetti bizden. “farklılıklarımızı fıkralaşacakken” farklılıklarımız bizi birbirimizden ayırma aracına dönüştü. okulda okuduk, medyada gördük, evde dinledik… sahte bir tarih ile kandırıldık hepimiz. nefret ettik birbirimizden. sistem ne zaman ”error” verse milliyetçilik kapladı ortalığı. örttü sorunun üstünü. düştük birbirimize…

    gör kardeşim, duy canım kardeşim…

    devlet, suçu ile yüzleşmiyor. 100 yıl önce biz birbirimize tıpatıp benzeyelim diye işlediği suç ile yüzleşmiyor. yüzleşmedikçe ve suç yargılanmadıkça olanlar yapanın yanına kâr kalıyor. böyle bir ülkede mi yaşamak istiyorsun kardeşim? öldürenin suçunun yanına kâr kaldığı, adaletsizliğin ödüllendirildiği bir ülke de mi yaşamak istiyorsun? nerede hrant’ın azmettiricileri? nerede sevag balıkçı’nın, maritsa küçük’ün failleri? dışarıda, hepsi dışarıda. yanımızdan ellerini kollarını sallayarak geçiyorlar kardeşim…

    niye kardeşim?

    niye onlar ellerini kollarını sallayarak özgür bir biçimde dolaşıyor? biz 1915 ile hesaplaşamadık, yargılayamadık kardeşim. 1915’te ermeni öldüren cezasını bulmadı, bulmadıkça da bu durum kendini tekrarladı ve halen devam ediyor. yüzleşmedikçe biz öldürülüyoruz kardeşim. biz artık öldürülmek istemiyoruz. evlerimizden, okullarımızdan, kiliselerimizden, iş yerlerimizden korkarak çıkmak; “başımıza bir şey gelir mi?” diye adımızı gizlemek, saklanmak istemiyoruz. bu ”güvercin tedirginliği” nereden çıktı sanıyorsun kardeşim? yüzleşmedikçe, suça ceza vermedikçe suçlar çoğalıyor. 1915’te ermeni’ye süryani’ye olan, trakya pogromunda yahudi’ye, 6-7 eylül’de rum’a, sivas’ta alevi’ye, diyarbakır zindanında kürt’e, 1 mayıs 77’de ve bugün hâlâ işçi cinayetleriyle işçilere yapıldı, hepimize yapılıyor. failleri nerede kardeşim? niye sormuyoruz? niye kardeşim?

    sen onlardan değilsin kardeşim…

    senin yerin bizim yanımız canım kardeşim. inkar soykırımın son aşaması. sen inkar edip bu soykırıma ortak olanlardan değilsin. görüyorsun yokluğu, bir halkın buharlaşmasını. görmezden gelmiyorsun, umursuyorsun ninenin, dedenin komşusuna yapılanı. geleceğin için umursuyorsun, adalet için umursuyorsun, kendi çocukların için umursuyorsun kardeşim. kendi çocuklarına adil bir ülke bırakmak için umursuyorsun…

    sorumluluğun yok mu kardeşim?

    sen soykırımcı değilsin kardeşim. 1915’te hayatta değildin ve o cinayetleri işlemedin. bize kardeşin olarak baktın biliyoruz. ama hiç mi sorumluluğun yok kardeşim. bu toprağın insanları olarak, adil bir gelecek inşa edebilmek için inkar politikalarına destek olmamak gibi bir sorumluluğumuz yok mu? inkarcı partilere oy veriyorsan, inkar edenlere destek çıkıyorsan, yapma kardeşim. tekrar tekrar öldürme bizi canım kardeşim. soykırımı sürdürenlere ortak olma…

    adalet, eşitlik, kardeşlik
    nor zartonk
  • bak birader, senin deden ninen ruslarla birlik olup benim dedemi ninemi kıtır kıtır bogazlarken, bunlar tüm belgeleriyle ispatlanirken bana bu mektubu yaziyorsan ya at gözlüğü ile dünyaya bakan bir insansin ya beni safsalak sanıyorsun. hep bana hep bana demeyi bırak biraz rabbena de. ne olduysa karşılıklı oldu, sen benim atami keserke, kardeş gibi yaşamak yerine vatan hainligini sectiysen senin benden özür dilemen gerekiyor.
  • http://videos.factcheckarmenia.com/…omepage/42.html

    üstüne bir söze gerek görmüyorum, her iki taraftan da hala vik vik ötülmesine gerek yok, itina ile alın karışlanır, faşizanlığın alemi yok.
  • "devlet suçunu" kabul etmiyor kelimesi ile metin altında yazan kuduz kürtçü, bölücü kodlarını gösteren mektuptur.
    adam hala 1915'deki olay için "devlet" diyor.
  • nasıl bir kinse hala bitmedi. deve kini varmış, ermenilerin türk bebek kafalarını üstüste koyup fotoğraf çektirmelerinde bir sorun yok tabi dimi?
  • bak kardesim madem soykirim var diyorsun arsivleri acalim diyenlere neden hayir acmayalim diyorsun? size inanan turklerde var ustelik devlet arsivlerinde sozde ermeni soykirimina dair belgeler halka acik bi sekilde yayimlaniyor. yani istedigin gibi ac o telgraflari oku belgeleri incele. kendi atanin yaptiklarini ve bizim atalarimizin verdigi karsiligi gor. sayisal veriler var kac turk kac ermeni olmus ona bak. haaa ben zaten biliyorum olmadigini ama boyle yapmak isime geliyor diyorsan iste bende bu noktada senin gibi davranan turklere kiziyorum. hadi sen ermenisin bizi sevmiyorsun ustelik osmanli doneminde turklerden daha cok mala mulke huzura sahip oldugun halde bizi sevmiyorsunda ya bizim turklere ne oluyor? sana destek vererek yaptiklari vatan hainligini neden anlamak istemiyorlar degil mi. sende haklisin kardesim kendi milletleri atalarinin yapmadigi bir seyi yapmis gibi gostermeye calisiyorsa sen ne yapacaksinki degil mi. kendi cinsi bozuk yazarimiz nobel aliyor ve biz onu hala el ustunde tutuyoruz. neden durustmus. hahhaha yemisim durustlugunu turk dusmani desek daha dogru olur.
  • ajitasyon kokan bir başka başlık daha. ermeniler doğu anadolu'da türkler'i katlederken "bak kardeşim, güzel kardeşim" edebiyatı yapmıyorlardı; silah, sopa, bıçak, tüfek ne bulurlarsa türk köylerini yıkıp yakıp darmadağın ediyorlardı. arkalarında da bugünlerde bu sözde soykırım'ı anan putin'in ülkesi rusya vardı. ortodoks kardeşliğiyle rusya tarafından desteklenen ermeniler doğu anadolu'da türk katliamına giriştiler. zira yakında o toprakların kendilerinin olacağına inançları tamdı, osmanlı zayıftı, yunanlar bağımsızlığını kazanmıştı, ermeniler bunu kendilerinin de yapabileceğini düşündüler.

    devlet tehcir kararı aldı, istanbul ermenilerine dokunulmadı ama anadolu'daki ermeniler ülke bütünlüğünün korunması amacıyla tehcir edildiler. birçoğu tehcir sonunda dünyanın çeşitli ülkelerine dağıldı, dünyanın her yerinde ermeni olmasının sebebi budur. bir kısmı ise yoldaki zor şartlar ve kürt çetelerinin saldırıları sonucunda öldü. aralarında kuşkusuz masumlar da vardı, ancak kurunun yanında yaşın da yanması tarihin kaçınılmaz gerçeklerinden biridir.

    o nedenle gelip de ajitasyon içeren ermeni propagandası yapmayın. o dönemde ermeniler'in öldürdüğü türkler'in kanı hala doğu anadolu topraklarında varken, ülkesine başkaldıran rusya destekli dedelerinizi eleştirin. sizi yıllarca kardeş bilmiş, sırtından bıçakladığınız türkler'i değil.
  • (bkz: #50775112)

    (bkz: #50755896)
  • sonrasinda aglayacaksan, ali cengiz oyunlariyla yasadigin topraklarda devlet kurmaya kalkismayacaksin aslan!
  • bak kardesim;
    azinlik olmayan seni zor anlar. salla gitsin, herkes zaten bu ulkede saf ve ari irk, oz ve oz turk. hepsi asyanin bagrindan cikmis gelmis. daha cogu iki nesil otesi dedesinin adini bilmez, ama gel gor ki; hepsi tarih profesoru. o yuzden salla gitsin, bosver. bunlarin hepsi tatli su kaplumbagasi.
hesabın var mı? giriş yap