• bu kafayla imkansız olaydır.
  • gelir adaletsizliğinde meksika ve şili'nin ardından üçüncü sırada olan ülkemizde bir anlam ifade etmeyen gerçek. rapora göre türkiye'nin zenginleri yüzde yirmilik kısımda yer almakta ancak gelir pastasının yüzde kırkını elde etmekte.
  • tamam olmasın, olamasın. benim sorum şu: akp, bir şekilde, diğer ülkelerde büyük felaketler çıkması ya da ne biliyim türkiye'de önemli bir maden, bir keşif olması nedeniyle ya da bu tahminleri yanıltarak inanılmaz zekice hamlelerle gerçekten 2023'te ilk 10 ekonomi arasına girse (bu kısım iyi anlaşılmıştır umarım.) içinizden bir tek kişi bile "ya şaka maka da adamlar yaptı ya." der mi? inanın demezsiniz. sonra da bizi dar görüşlü olmakla suçlarsınız.
  • sarhoş adam bile inanmaz buna
  • gerçekleşse de tek başına hiçbir şey ifade etmeyecek veri. örnek: çin

    gözünün önüne kat kat perde çekilmiş insanımızın vizyonundan kaçırılan ise insani gelişmişlik endeksi.
  • tamamen sallamasyon bi olay. bırakın ilk 10'u 15. sıra bile pek mümkün değildir.

    ama olduğunu varsayalım, bi kere nüfusta ve enflasyonda da paralel bi artış olacağı için sokaktaki vatandaşın cebini gene çok fazla etkilemeyecektir. sadece devletin ekonomik büyüklüğünde bir artışa sebep olacaktır.

    yanisi buna inanıp da akp'ye oy atan biri varsa hiç alınmasın biraz zeka problemi vardır.
  • 2023'te tüm gelişmiş ülkeler mars'ta yaşamaya başlayacağı için çok da önemli olmayan durum. biz yine kaldık burada gana'yla şili'ye.
  • ülkedeki aydın kesimden daha fazla olan aptal insanların kanacağı bir yalandır. aynı zamanda başbakanımız imf'ye olan borcu sıfırladı diye övünen insanların da kanacağı büyük bir safsatadır.
  • aslında sorun ülkenin dünya ülkeleri ekonomileri sıralamasında kaçıncı olduğu değil bireyin cebine giren para diye düşünüyoruz genel olarak.
    doğru, adil bir şekilde paylaştırılmış para, vatandaşın sahip olduğu iyi bir kazanç bir çok şey için gerekli ama yeterli değil. eğitimli, kültürlü bir halk yaratamadıktan sonra boş.
    temiz bir çevrede, bakımlı sokaklar, yeşille harmanlanmış siteler, kibar, tatlı, saygılı, modern, anlayışlı insanlarla yaşa bu insanlar ailenden, çevrenden kişiler olsun ve o zaman inan kazandığın para miktarı çok önemli değil, sana mutluluk getirir hayat.
    bir de pis sokaklar, kaba insanlar, yoz kafalar ve betona dönmüş bir şehirde iyi bir kazancın olsun psikolojin çöker, pek bir anlamı olmaz!
    zihin devrimi lazım bize, eğitim lazım, kroyum ama para bende tiplerle ve kaotik bir şehirde mutluluk zor...
    hem bireysel ekonomik güç olmalı hem de eğitimli, kibar insanlar ve doğayla dost projeler. işte o zaman "cennete" döner ülke.
    evet ütopik geliyor kulağa farkındayım ve olamayacak, oldurmayacaklar biliyorum. ama umut işte.
hesabın var mı? giriş yap