• fidel okan'in twitter'da iddia ettiği gelişmedir.

    https://twitter.com/…okan/status/846491316053790720

    1-bm kuruluşu the light millennium, referandum konusunda türkiye'nin uluslararası sözleşmeleri ihlal ettiği gerekçesiyle bm'ye şikayet etti.

    2-şikayet gerekçesinde ohal döneminde seçim ve referandum yapılamayacağına ilişkin türkiye'nin taraf olduğu sözleşmeler gösterildi.

    3-bm nezdinde çalışan sivil toplum kuruluşu olan the light millennium'un başkanlığını kendisi de türk olan bircan ünver yürütüyor.

    4-türkiye düşmanı uluslararası lobiler başvuruyu güvenlik konseyine taşıyarak ülkemizi sıkıntıya sokacak hamlelere hız verdi.

    5-referandum'dan çıkacak sonuç ne olursa olsun, bm tarafından tanınmaması için bazı devletlere yeni şikayetler yaptırılacağı gündemde.

    6-şikayetin tüm detayları yarından sonra amerikan basını tarafından dünyaya servis edecek.

    7-ülkemizi bm nezdinde çok ciddi sıkıntıya sokacak çalışmaların nasıl sonuç vereceğini hep beraber göreceğiz.

    8-hiç kimse bu olay üzerinden mağduriyet edebiyatı yapmamalı konu ciddiyetle takip edilerek ülkemizin atacağı adımlar hesaplanmalıdır.
  • ohal şartları altında referandum yapılmasını engelleyen ve bizim tabi olduğumuz uluslararası sözleşmeler varsa ve bu durumdan muhalefet de dahil ülkede kimsenin haberi yoksa zaten bitmişiz biz. vay halimize.
  • ohal şartları altında referandum yapılmasını engelleyen ve bizim tabi olduğumuz uluslararası sözleşmeler varsa ve bu durumdan muhalefet de dahil ülkede kimsenin haberi yoksa aklıma şu fıkrayı getiren olay.

    --- spoiler ---

    dursun, temel’e “dün gece rüyamda sana tecavüz ediyordum” demiş. temel şaşırmış ve biraz da kızarıp bozarmış. temel kısa bir şaşkınlıktan sonra sormuş; “ya ben ne yapıyordum? gümüş kabzalı silahımı çekmedim mi, sana?” demiş.

    dursun, “hayır, hiç tepki vermedin” deyince temel sormuş; “gözünün ortasına yumruk da mı atmadım?” dursun yine “hayır” demiş. daha da sinirlenen temel devam etmiş; “suratına tokat da mı atmadım, yüzünü gözünü de mi cırmalamadım?”

    dursun yine “hayır” anlamında kafasını sağa sola sallayınca, temel başını önüne eğmiş ve “o zaman biz hakkettuk” demiş.
    --- spoiler ---
  • avrupa türkiye'nin madur gözükmesi için elinden geleni yapmaya devam ediyor

    (bkz: avrupanın evet çıkması için elinden geleni yapması)
  • bütün anketler hayır gösteriyor, ve onlar da bunun farkında. bu insanlar yenilgi kabul edebilecek yapıda değiller, "referandumu yapmaktan vazgeçtik çünkü hayır diyorsunuz" diyemedikleri için bu yolla kendilerini şikayet ettirmiş olduklarını düşünüyorum.

    bunu da ilk ağızdan medyaya servis etmişler. bir düşünecek olursanız her yolu denediler şimdiye kadar.
    -terör örgütleri hayır diyor dediler, olmadı
    -chp bizi aym ye şikayet etti diyeceklerdi, etmedi
    -doları düşürmek için milyarlarca dolar para soktular piyasaya, olmadı
    -otoyollar köprüler açtılar, olmadı
    -ithal mağduriyet yaratmak için hollandayla almanyayla takıştılar, portakal falan kestiler, yine olmadı
    -aktrollerle internette her gün farklı başlıkları tt yaptılar, olmadı
    -hayır diyenlerin savunduğu maddeleri "nasıl olsa kimse okumaz" diyerek tam tersini anlatacak afişler hazırlayıp yalanladılar, olmadı
    -feto falan zaten yemedi
    -muhalefetle kavga etmeye çalışıyorlar, kimse cevap vermiyor
    -başbakan'ın miting beyanlarına girmiyorum bile.

    şimi son çare referandum'u iptal etmek. olmuyor çünkü, yemedi millet. hayır çıkarsa korkudan ses çıkaramayanların ayaklanacağını, tavır alacaklarını biliyorlar çünkü. hayır sonları olur bu yüzden varlarını yoklarını ortaya koyup referandumu iptal etmeye çalışacaklar.

    tahmin ediyorum bunu millete meydanlarda çok dillendirmeyeceklerdir. o kadar kavgadan sonra yurtdışının lafını dinledik olmasın diye iptal ettik demezler diye düşünüyorum. ama seçimden sonra onlar hile karıştırdı o yüzden hayır çıktı diye iptal etmek isteyebilirler, alt yapısı hazırlanıyor olabilir.

    ya da tam referandum öncesi bir terör saldırısı gibi bir felaketle milli yas ilan edip "bu şartlar altında seçim düşünemeyiz, önce milletimiz gelir" gibi bir beyanatla seçimler ertelenebilir.

    temkinli olmakta fayda var, ben artık "şehit" görmek istemiyorum
hesabın var mı? giriş yap