• öncelikle bu strateji hakkında fikir belirtenlerin inanılırlıklarını irdeleyelim.
    şubat başından beri memlekette hasta var, saklıyorlar diye sayıklıyorlardı.
    biz diyorduk ki, sosyal medya bu kadar yaygınken gizlemek mümkün değil.
    şimdi 10 marttan birkaç gün önce ilk belirtileri başlayanları gündeme getiriyorlar.
    stratejinin ilk maddesi başarılmıştır. yani ülkeye geç girmiştir. nokta!
    ikinci madde yayılımın kontrollü olması. bu konuda umrecilere karantina ve test uygulamadan yurda dağıtmak hataydı. avrupa'dan gelen adamın binde biri bara pavyona dağılır. ama umreden gelenler mevlidiydi, tebrik ziyaretiydi, cemaatiydi derken bu süreçte çok daha fazla sosyalleşir. bu düşünülmeliydi. şu dönemde yirmi bin umreci sayısını ben bile tahmin edemezdim ki, etrafında başka dönemlerde çok fazla kabe'ye ziyarete gidenlerin olduğu bir kişiyim.
    bakanlık ve diyanet bu konuda eksik davranmıştır. sebebi büyük ihtimalle suudi arabistan'da bilinen vaka sayısının azlığı idi. ileri görüşlülük gösterilememiştir diyelim. artı yazmam ama eksiye de gönlüm razı değil.
    maske, kıyafet konusu da eksiye yakın duruyor. kardeşim cidden iyi bir sağlık sistemin var. boğ malzemeye kurumları. iyi denetle sarfiyatı. sıkıntı var dedirtme kimseye. bu konuda ben de kırgınım.
    pandemi tehdidi gündeme geldiğinden itibaren dört aya yaklaşan süreçteki sayılar, dünyanın en büyük transit yollarından birindeki bir ülkede bugün için hastalığın durumu buysa, hastaneler neredeyse her hastayı aldığı halde dolu değilse (italya ve ispanya'da yoğun bakım gereken hastalar eve terk ediliyor) son tahlilde başarıdır arkadaş.
    mükemmel olabilir miydi?
    kelle paça, gen, tuzlu su muhabbeti ile sulandırılmasa, sosyal izolasyon uygulanabilse gelecek çok daha aydınlık idi. burada da suç yönetenlerden ziyade halkta.
    son sözü mayıs sonunda söyleyeceğiz tabii. ama benim desteğim eleştirilerle birlikte sürüyor...
  • t.c. sağlık bakanının da dediği gibi:
    (bkz: yakalanmamak)
  • çok nettir. evde kal ama ise git.
  • - ufak ufak yakalanacaksınız. öyle herkes birden yakalanmasın.

    -her biriniz bu hastalığa yakalanmadığı sürece risk devam edecek.

    -yaşlılar da mümkünse üretmedikleri için evden hiç çıkmasınlar , çünkü hastanelerimizde siz ölürken size bakmak için harcayacak paramız olan ihtiyat akçesi artık yok
  • saldım çayıra mevlam kayıra stratejisi. mücadele falan yok salmışlar kendi halinde takılıyor. camilerden de dua falan mevladan kayırma bekleniyor. mevla torpil yapmaz, önlemini aldın mı? tedbirlerin neler? neler yapacaksın? sen bir şey yapma ondan sonra kayırma bekle.

    daha önce yurt dışından gelenler için de duymuştuk kağıt imzalayanı salmışlar. bugün niğde'de yüksek okul öğretim görevlisini de kağıt imzalatarak salmışlar. tabii adamdan da söz almışlar. söz ver kimsenin yanına çıkmayacağına: söz çıkmayacağım. ölümü öp de. ölünü öpeyim çıkmayacağım.

    işte böyle söz ver, ölümü öp çıkma gibi saçma sapan şeyler.
  • mücadelenin stratejik temelinin evde kalmak olduğu bilim kurulu tarafından belirlenmiştir.ayrıca sayın bakanın deyimiyle hastalığa yakalanmamak vatandaşın kendi iradesindeymiş.
  • herkesin kendi ohal ini ilan etmesiyle yürütülen stratejidir. kendi ohal ini ilan etmeyenler çöküşe neden olmaz umarım.
  • çok kuvvetli bir stratejidir. mesela konutlardaki kredilendirilebilir miktar yüzde seksenden yüzde doksana çıkarılarak müteahhitler üzerinden virüsle mücadele edilmesi planlanıyor. halkın geneli zaten elde kolonya ile virüse karşı kahramanca bir mücadele vermekte. biraz parası olanlar da virüse kelle paça bombası atıyor. bunlar da işe yaramazsa dua ve abdest devreye giriyor. bu ikisi varken virüs zinhar bulaşmıyor zaten. elin almanyası , amerikası virüsle mücadele kapsamında trilyonluk kaynak açıklarken türkiye yerli ve milli imkanlarla mücadeleyi üç kuruşa mal edip sağlık çalışanlarına gerekli koruyucu ekipmanı sağlamadan hepsini allaha emanet ederek akla gelebilecek tüm stratejileri darma duman edip dünyayı şaşırtmaya devam ediyor.
  • yalan söylemek.
hesabın var mı? giriş yap