• -diyanet kapatılacak, o kuruma ayrılan yaklaşık 7 milyar tl, fen liselerinin gelişimine ayrılacak.
    -milletvekili ve bakan maaşları 3 te 2 oranında azaltılacak.
    -eğitim sistemi baştan değişecek, finlandiya ve asya ülkeleri ile yeni eğitim sistemi hakkında müzakereler yapılacak.
    -tarım yapan kişiye bedelsiz teşvik verilecek, gerekirse hollandalılar ile görüşülüp bir yol haritası çizilecek.
    -suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmeleri için referandum düzenlenecek, çıkan sonuca göre ülkelerine gönderilecekler.
    -ülkedeki bütün cemaat, tarikat ve oluşumlar sıkı denetime girecekler. gerekirse haftada 1, devlet inciğini boncuğunu deşecek şekilde araştıracak bu yapıları, herhangi bir haksız kazanç saptanması sonucu bu oluşumlar derhal kapatılacak, onlara para temin edenler cezalandırılacak.

    bunlar benim şahsi fikrim. tabii ki eklenecek en az 50-60 tane daha madde var. siz de fikirlerinizi ekleyebilirsiniz.
  • (bkz: öjeni)
  • 1 - gerçek laik türkiye

    laiklik sadece anayasa'da bir madde olmaktan ya da atatürk ilkesi olmaktan çıkıp, pratikte de türkiye cumhuriyeti'nin temel yapıtaşlarından biri haline getirilmelidir. ilk adım olarak diyanet işleri başkanlığı adı verilen kurum ortadan kaldırılmalıdır. türkiye cumhuriyeti devleti, bir islam devleti değildir. türkiye cumhuriyeti devleti'nde sadece müslümanlar yaşamamaktadır. devlet, belli bir dinin etkisi altında yönetilemez. devlet, her vatandaşını eşit şekilde hoş karşılamalıdır. müslüman, hristiyan, yahudi, ateist, deist ne kadar inanç varsa farketmeksizin hepsine eşit mesafede yaklaşmalı ve topluma da bu bilinç aşılanmalıdır. bugün oruç tutmayan bir insan erzurum'da meydanda elinde şişe ile su içemiyorsa, ortadaki sorun millet kaynaklı değildir! devletin, laikliği tam anlamıyla benimsememesinden kaynaklıdır. atatürk'ün de uyguladığı gibi tüm tekke, zaviye, dini vakıf ve kuruluşlar kapatılmalıdır. ülkede süleymancı, fethullahçı, nurcu, menzilci, ahmetci, rümeysacı vb.. daha ne kadar din kisvesi altında ülkenin ırzına geçmeye çalışan bu örgütler varsa kapatılmalı ve liderleri derdest edilmelidir!

    2 - suriyeli mültecileri postalama

    yapılması gereken en önemli şeylerden biri de bu. bu mesele uzun vadede bizim başımıza çok büyük işler açacak. 5 milyon ne idüğü belirsiz insanı sorgusuz sualsiz türkiye'nin her yerine yaydılar. bunun adı vatan hainliğidir. ivedilikle kim olduğuna ne olduğuna bakılmaksızın, t.c. kimlik kartı bulunmayan herkes ülke dışarısına çıkarılmalıdır.

    3 - başkanlık sisteminden parlamenter sisteme geri dönüş

    khk vasıtası ile ülkede tek bir kişinin sözü ile bir gecede yeni yasalar ortaya peydahlanıyor. ortada ne bir yargı kontrolü var ne yürütme ne yasama. bunun adı diktatörlüktür. ben yaptım oldu kafası ile ülkeye yabancı yatırımcı çekmek, ülkede güven ortamı içerisinde bir ekonomi sağlamak imkansızdır. bir an önce meclis eski aktif haline geri dönmeli; yasama, yargı ve yürütme organları birbirlerinden ayrılmalıdır. ancak bu sayede tek adam rejimi imajı ortadan kalkabilir.

    4 - tarafsız yargı

    tabii güçler ayrılığı ilkesini benimsemek, beraberinde tarafsız yargıyı getirecek diye bir kaide yok. bir ülkede parası olan, parası olmayanı rahatça öldürüp yargının elinden kurtuluyorsa o ülke sittin sene düzlüğe çıkamaz. tacizcilere, tecavüzcülere, teröristlere geçilen bu iltimas düzeni bir an önce sonlandırılmalı, kişisel haklar en üst düzeyde gözetilmeli ve toplumsal statü farketmeksizin tüm vatandaşlar yargı önünde aynı hukuk kuralları çerçevesinde yargılanmalıdır; çünkü adaletin sağlanmadığı bir yerde, ülke ve millet olmaktan söz edilemez!

    5 - özgür medya

    devletin tüm medya organlarına özgür bir ortam tesis etmesi gereklidir. sadece haber ajansları ya da televizyon kanallarından bahsetmiyorum. karikatür, dergi, gazete vb. bilumum ne kadar yayın organı varsa, burada çalışan kişiler özgürce hükümeti eleştirebilmelidir. tek bir kişinin şemsiyesi altında, bir korku imparatorluğunda yaşıyormuşçasına kendilerini ifade edemeyen bu meslek grubunun insanları; bir an önce özgürlüklerine kavuşturulmalıdır.

    6 - bilim, sanat ve teknoloji alanında sözde değil özde adımlar atılması

    bugün ilkokulda, lise'de din kültürü ve ahlak bilgisi diye bir ders olması; hadi onu da geçiyorum kitaplardan çoğu bilimsel "yasa"nın dini inançlarımıza uymuyor bahanesi ile çıkarılmasına bir an önce son verilmelidir. bakınız bunu konuşuyor olmak bile bir dramdır.

    sanat, boş insan işi olarak görülmemeli, toplumda yeri her zaman ayrı olmalıdır. sanatçı denildiği zaman insanların aklına orospuluğuyla ünlü olan popçular değil, dünyaca ünlü bir piyanist ya da heykeltıraş bir türk gelmelidir. sanata ve sanatçıya verilen değer, toplumun en alt katmanından itibaren artmalıdır.

    diyanet'e aktarılacak paralar tamamı ile teknoloji'ye yatırılmalıdır. araştırma ve geliştirme'ye harcanan para hiçbir zaman ülkeyi geri götürmez. bugün türkiye'de bakınız mübalağada bulunmuyorum, üniversite yok. üniversiteler şu düzende lisenin devamı olma misyonunu üstlenmişlerdir. 81 ile 81 üniversite projesi kapsamında, tabela üniversitesi olmaktan bir adım öteye gidemeyecek binalar derhal yıkılmalı ve bu iş ciddi bir düzen içerisinde ele alınmalıdır. her üniversiteye, devlet kasasından araştırma için yüksek meblağlar hibe edilmelidir. araştırma ve öğretim görevlilerimiz, kendilerine sponsor bulma arayışına girmemeli, devletin arkasında olduğunu hissederek rahat bir kafa ile projelerini hayata geçirmelidirler.

    7 - serbest ekonomi

    kimse bana türkiye cumhuriyeti serbest ekonomi ile yönetiliyor mavalı okumasın. bugün hangimizin bankada euro hesabında bulunan mevduatı garanti altında? yine üstteki maddeye döneceğim, tek bir khk ile döviz alış-satışında banka komisyon kesmeye başlıyor. ben milyar dolarlık bir yatırımcı olsam, elimdeki cash sıcak parayı böyle belirsiz bir ortama domaltıp sikseler sokmam. düşünsene 1 milyar euro'luk bir iş kuruyorum, ertesi gün devlet bir yasa ile benden sik vergisi, amcık vergisi almaya başlıyor ve kazancımı baltalıyor. devlet eliyle; vatandaşın elinde bulunan mevduat, yatırım fonu, repo, tahlil neyi varsa bir gün x vergisi, ertesi gün y vergisi ile kurulmuş bu sömürü düzeninde kusura bakmayın bu usd/try kuru yarrak düşer. kur düşmedikçe ve senin paran puldan farksız oldukça, ne cari açığın kapanır ne de alım gücün yükselir. bir taraftan kaybettiğin öbür taraftan sürekli bir positive feedback mekanizma ile çığ gibi büyür gider. bu işler çokomelle olmuyor.

    ben bir siyasetçi değilim. ben bir türkiye cumhuriyeti vatandaşıyım. sanırım devlet büyüklerimiz de üstte saydıklarımı yapmayı çoktaaaan düşünmüşlerdir. bunları gerçekleştirmek için öncelikle demografik yapı değişmeli; çünkü bu saydıklarımı yapacak kişiyi seçecek seçmen kitlesi şu anda yok. ileride umarım olur. yoksa bu ülke sittin sene düzlüğe çıkamaz. bu maddeleri daha çok uzatırdım da, şu an şuna bile vaktimi harcadığıma üzüldüm.
hesabın var mı? giriş yap