• bir dahaki seçimlere kadar akp
    denildiği gibi, türkiye'de düzen değişiyor ama düzülen hep aynı
  • bilhassa 12 mart darbesi öncesi, ordu ve toplum içerisinde daha sol eğilimli bir darbe yapmayı hedefliyen kesimin (ki bazen 9 martçılar olarak da anılırlar ve 12 mart iddiaya göre bunların darbesini önlemek için yapılmak zorunda kalınılmıştır) başucu kitabı olarak bilinen kitap.
  • görmediğimiz, dokunamadığımız bir otokontrol sisteminin ta ortasında duruyoruz. sanal bir zeka bu. bakıyor görüyor denetliyor yargılıyor suçluyor asıyor kesiyor. linç ediyor. provake ediyor gerektiğinde. işine gelince ortadan kaybolmuş gibi yapıyor. birileri azcık aydınlanınca daraltıyor kendini. birsürü devlet kanalı kullanıyor. kamu kurumlarında yetişiyor büyüyor. özel sektörde ek mesai yapıyor. evimizde akşam bizle sofrada hazır bulunuyor. her alanda her daim yanımızda. solugu duyuluyor (en azından ben duyuyorum) sanal bir otokontrol mekanizması. biraz değişince sistemin bir dosyası, hemen karşı saldırı. ya ege de 1. km toprak için uçaklar uçuşuyor ya da din elden gidiliyor denilip sistemin açıgı kapatması için insanların ilgisi başka yöne cekiliyor. sincanda gösteri yapılıyor, bir belediye başkanı bir açıklama yapıyor ki gündem değişsin. o esnada sistem ciddi bir hatadan dönderiliyor. asker zırt pırt bir söylemde bulunuyor. din elden gidiyor fazla abartılınca devreye bu sefer laik yanlıları giriyor. laikliğin l si hakkında bilgisi olmayan bu arkadaşlar, laiklik elden gitmesin diye bazı önlemler alıyorlar. birine tecavüz ediliyor, mahalleli hep bir elden linçte. ama aynı birliktelik, pkk lılar şehri yağmalarken gösterilmiyor. her kürt pkk lı, her türk milliyetçi, her inanç sahibi irticacı, her demokrat komunist, her doğa sever darwinci, biraz okuyan anarşist oluyor. denge(!) getirme amaçlı bu gidiş gelişler her zaman mükemmel işlemiyor elbet. düzen bizi yeme amaçlı kurulmuş. uyanabilen gözünü tabutta açıyor.
  • dogan avcioglu'nun bu kitabini 1960 larin sonunda orduda okumayan subay yokmus. hatta zamanin kara kuvvetleri komutani faruk gürler bir keresinde, bu kitabi okumayan subayi eksik gördügünü söylemistir.
  • iki cilt olarak yayınlanan kitap.
  • iki cilt halinde yayınlanan ve türkiye kapitalizminin gelişim dinamiklerinin pek çok kısmına ışık tutan eser olmakla beraber, 60'lı yılların solunda bir kopuşu temsil eden eserdir aynı zamanda. bu kitabında doğan avcıoğlu "türkiye'de kapitalizm" tartışmalarına önemli ölçüde son vermiştir.
  • mehmet ali erbil. uçan kaçan kurtulmuyor adamdan.
hesabın var mı? giriş yap