• yeni ekonomi bakanı nihat zeybekçi cümlesi. iki günde dolar'ın 2.30, euro'nun 3.10'a fıladığı türkiye'den bahsediyor arkadaş.

    http://www.aa.com.tr/…omi/276477--ekonomi-cok-guclu

    http://i.imgur.com/yyzyc.jpg
  • geçmiş zamanda clintonlan monicanın hem de oval ofiste (tövbe evlerden ırak) mesaileri sonrası sent kımıldamayan ekonomileri hatırlayanları pek bir gülümseten iddia.

    haydi hayırlısı.
  • ekonomi deyince hükümet sözcülerinden, başbakanından, ekonomi bakanlarından,
    "bakın iyi bok yediniz soruşturma açtınız, n'oldu dolar avro patladı, hadi buyrun bakalım, bunlar rantiye oyunları gaklar guklar"lı açıklamaları olmaksızın gün geçiremeyenlerin dalga geçtikleri açıklama.

    ama be hocam senin adamın gol diyo.
  • dışa bağlı olan bir ülkenin ilk aklına gelecek paranın " dolar veya euro " olduğu için, aklımıza başka bir sikin gelmemesi doğaldır.

    ekonomi böyle güçlüyse eğer, biz farklı bir kafadayız ya da ülkede.
  • türkiye'deki egemenler adına konuşan bakan demeci. 6 aylık bebeği açlıktan ölen adamın ekonomisi mi güçlü yoksa sokaklarda kağıt toplarken ezilen 13 yaşındaki çocuğun mu?

    güçlü olan ekonominiz batsın, bizi ırgalamaz.
  • o kadar güçlü bir ekonomidir ki, insanının alım gücü 6 ayda en az %15-20 düşmüştür.

    ayrıca ne kadar güçlü bir ekonomi olduğumuzu çeşitli gazeteci/devlet adamı modelinde insanların "dolar alan haindir", "sen dolar hep bulursun ama başka türkiye yok, dolar almayın" demesiyle anlayabiliyoruz. whatsapp gruplarında "haydi türkiye dolar bozduruyoruz, büyük oyunu bozuyoruz" mesajları dönmeye başladı.

    yani öyle güçlü ki ekonomimiz, aynı zamlanmış maaşla bile 6 ay önceden %20 daha fakirsin ve dolar bozdurmazsan ülkeni kaybedecek kadar uçurumun eşiğindesin. böylesine güçlüyüz işte.
  • güçlü tabi anasını satayım, bakın gerçekten güçlü, dolar artmış ney canım zaten bizim paramız tl, dolar o kadar önemli değil. ötv yi de sırf zenginlik vatandaşı şımartmasın diye alıyor devlet. yoksa başka hiç bir hükümete nasip olmayan hayvan gibi para olduğu için falan değil. ekonomimiz çok güçlü şimdi bak, ekonomi ile ilgili hükümetteki biricik teknokrat (bkz: mehmet şimşek), dışında tüm bakanlar öyle dediğine göre güçlü olmalı. sonuçta milli savunma bakanı ekonomi güçlü ded, öyledir yani, onlardan iyi mi bileceğiz. ha götümüzdeki donu satmamıza çeyrek var geçinmek için, ama ekonomi çok güçlü.
  • bence turkiye'nin ekonomisinin ne kadar iyi oldugunu anlamanin en kolay yollarindan biri. 1 asgari ucret ile kac kilo et alinabildigine bakmaktir. ıstanbul'da 20 kg civari kirmizi et alinabiliyorken yamulmuyorsam ıngiltere ve amerikada 100 kg'dan fazla alinabiliyordu yanlis hatirlamiyorsam . ınternet'ten fiyatlari check etmedim merak eden arkadaslar kendileri bakabilir ama turkiye'den cok daha fazla olacagina eminim. ınsanlarin karnini saglikli doyuramadigi bir ulkede ekonomi nasil oluyor merak ediyorum ? bu durum gercekten utanc verici.
hesabın var mı? giriş yap