• kesinlikle ankara’da yenir.
    karadeniz’in dağlarında ve kuzeydoğu anadolu’da da unutulması imkansız dönerler yense de olanca handikapına rağmen ankara döneri ilk sırayı alır.
    isim vermeyeyim ama 20 yıldan beri ilk defa gidebildiğim dönercinin hâlâ aynı lezzette döner yapıyor olması da takdire şayandır.

    not: elbette odun ateşinde yapılan dönerin üstüne gaz ateşinde pişmiş döner tercih edilmese de ankara, gaz ateşinde dahi mükemmel döner yapılacağının göstergesidir.
    not 2: dönerden kasıt sos ve yağla bulandırılmamış sade lezzettir.
  • antalya'da yaşayan ankaralı bir aile olarak:
    babam hep en güzel dönerin ankara'da olduğunu söyler.
  • (bkz: ankara döneri)
    (bkz: bayburt döneri)
    (bkz: erzurum döneri)
    (bkz: antakya - iskenderun döneri)
    (bkz: kastamonu döneri)
    (bkz: bursa döneri)

    gibi türleri olduğundan, cevabı kişiye göre değişecek anket çalışmasıdır. bu türler etin marine ediş biçimi, sunumu, soslu olma durumu, etin parçalı mı yaprak mı olduğu, servisi, dana-kuzu oranına göre değişmektedir. herkesin yediğine kimse karışamaz.
  • antakya'da yenir. garip alternatiflere girmeye gerek yoktur..

    edit: peki antakya'da hangi dönerci mesajları yağıyor. toplu bir cevap verelim. benim için döner et dönerdir, tavuk değil. kebo ocak dışı bu yüzden.

    et döner'de 10 antakyalı'nın 9'u tacettin, abdo, mısırlı, nuri, han ve çağlayan cevaplarını verir. bence ülkenin ve anteke'nin en iyi dönerini yapan yer bu 6'lıdan biri değil. yaklaşık 26 yıldır aynı yerde yerim, lezzeti 1 defa değişmedi. köprübaşında tüm künefecilerin olduğu meydanda ulucami karşısında bir pasaj vardır. araç giremez, yayalar için. hemen süper 96'nın yanından girilen o pasajın içinde isimsizdir bu dönerci. tabelası yoktur, solda hemen. sahibi abdo amcadır. saray caddesindeki abdo ile karışmasın, farklı burası. prensip sahibidir abdo amca, pazar günleri açmaz, döneri bitince bitmiştir. yeni döner takmaz. saat 4 bilemedin 5'te döneri biter. sina döviz'in olduğu o pasajı efsane et kokusu ile büyüler adeta. ramazanda kapı önüne beyaz çarçaf gerer niyetliler görmesin diye. öyle güzel kokar ki döneri yedikçe yiyesin gelir. salçası ayrı, ekmeği ayrı, soğanı bile ayrı kıvamdadır. aman dikkat bol salçalı söylersen salça üzerine patlayabilir.

    ellerinden öperim kendisinin, bir gün ikna edersem şubesini açacağım..
  • bir karadenizli olarak bile antakya diyorum.
  • ahahaha ankara'da yenirmiş! hiç döner yemeyen birine göre ankara'da yapılan tırnak kadar parçalı, arasına iç yağ sokuşturulmuş, pazarcı terazisiyle gram hesabı yapılarak tabağa koyulan şeye döner denir de ondan.

    türkiye'nin en iyi döner(ler)i tartışmasız, dönerin memleketi olan bursa'da yapılır. bunların en tepe noktası da uludağ kebapçısı'dır. ha şu da var, bursa'da şehir merkezinde sıradan bir büfeden alacağınız döner, yine ankara'nın en kral mekanında yiyeceğiniz dönerden 10 gömlek iyidir.

    mekanlar saymakla bitmez..
  • açık ara ankara döneridir.

    not : izmirspor
  • ankara'da cici piknik de yemiştim, gayet iddialı bir dönerdi varsa başka dönerci önerisi olan bir mesaj kutusu kadar yakınım.

    not: dönerspor
  • sivas’ta yenir. (bkz: mis kebap)

    edit: kapanmış maalesef :/

    edit 2: eski yerin yakınlarında mis kebap'ın ustasının açtığı has döner varmış.

    edit 3: aynı tat değilmiş, değişmiş :/

    edit 4: usta değişmemiş aynıymış, hala çok iyi diyenler var.

    edit 5: döner aynı ama ustanın tadı değişmiş diyenler de var.

    son edit 6: aynı usta, aynı isimle, aynı tada sahip yer açmış, şimdi de benim değiştiğimi söyleyenler var.
hesabın var mı? giriş yap