• evden çıkma yasağı ekonomik intihar olacağına göre, gerçek rakamları hiçbir zaman açıklamayacaklardır.
  • açıklanacağını düşünüyor musunuz gerçekten?
  • özel okul kayıtları bitince, son rus turist ülkesine dönünce belki; ama belki!
  • herkesin bildiği üzere sağlık bakanımız fahrettin koca geçtiğimiz günlerde “her vaka pozitif değildir. her vaka hasta değildir, pozitif çıkıp semptom göstermeyenler var." gibi mükemmel açıklamalarda bulunarak vaka sayıları açıklanırken asemptomatik vakaların ele alınmadığını anlamamızı sağladı.

    sanıyorum ki günlük açıklanan vaka tablolarında "vaka" yerine "hasta" kelimesi kullanılmaya başlandığından beri doğru verilere ulaşamıyoruz. bu değişikliğin temmuz ayında gerçekleştiğini düşünürsek (tablolara ulaşabilen varsa doğru tarihi iletebilir) neredeyse 2,5-3 aylık bir farktan bahsediyoruz.

    bugün son verilere göre türkiye'nin toplam "hasta" sayısı 329,138
    hepimizin sorması gereken soru ise türkiye'nin toplam vaka sayısının ne olduğudur. şu an fransa veya ispanya ile aynı doğrultuda mı ilerliyoruz yoksa çoktan toplam vaka sayısı 1,248,619 olan rusya'yı bile geçtik mi?

    avrupada ve aynı zamanda ülkemizde de türkiye’deki corona virüsü enfeksiyon sayısının, resmi sayının 20 katı daha fazla olduğuna dair haberler çıkarken bizim hala gerçek vaka sayılarına dair gram bilgimiz yok.

    ben bugün mecbur olduğum için türkiye'nin en kalabalık şehrinde, alabileceğim en büyük riskleri alarak, en kalabalık saatlerde tam 3 aktarma yaparak herhangi bir covid-19 önleminin alınmadığı işyerime geliyorum.

    türkiye'nin gerçek vaka sayılarını öğrenmek ve her gün aldığımız riskleri bilmek hepimizin hakkı!

    https://www.birgun.net/…arlar-icin-gizlenmis-317652
hesabın var mı? giriş yap