• yeni bir olay değildir. türkiye'nin israil'in can düşmanı olan baas partisi yönetimlerine karşı tutumu düşünüldüğünde, akp iktidara geldiğinden bu yana bu politikanın sürdürüldüğü görülebilir.

    israil'le sürtüşmeyi göze alan tüm yönetimler ortadan kaldırılmıştır. türkiye de bu olayları körüklemekte hiçbir sakınca görmemiştir (bkz: şam'a gideceğiz, emevi camisi'nde namaz kılacağız).

    sonuçta yom kippur savaşı'nı suudi arabistan, altı gün savaşı'nı katar yapmadı.

    şimdi, makul ve mantıklı bir insanın kabul edeceği şekilde, türkiye'nin neden bu şekilde bir politika izlediğini birileri anlatırsa sevinirim. gerçekten merak ediyorum.
  • hükümeti eleştirebilecek binlerce nokta varken alakasız bir noktaya hiç analiz kasmadan iki cümleyle hükümeti suçlamak gerçekten hükümet propagandasından başka bir şey değildir. ya türkiye’deki muhalefetin çapı bu kadar ya da ortada bir art niyet var. eğitim politikalarından, kadınları ve özgürlükleri kısıtlamalarından, baskıcı ve faşist rejimden, dini her boka alet ederek milletin beynini yıkamalarından, sayısız ahlaksızlıklara ses etmeyip mini etek giymeyi ahlaksızlık diye nitelendirmelerinden vs. vs. bahsedeceğinize adamların kudüs’ün başkent tanınma tasarısını reddedenlerin başını çektiği halde bu konudan dem vuruyorsunuz ya bir açıklama yapmaksızın tebrikler. bari bir bop eşbaşkanı, bir mavi marmaray ekleyin araya da bir argümanınız olsun. öbür türlü muhafazakar milliyetçilerin daha da radikalleşmesinden başka bir sike hizmet etmiyorsunuz.

    edit: başlık sahibi tüymüş.
hesabın var mı? giriş yap