• acı bir gerçek. demokrasinin açıkları istismar edilerek ve demokrasi, çoğunluk faşizmine dönüştürülerek yapılıyor bu iş. ben gidişatı hiç iyi bulmuyorum.

    umarım celal şengör'ün korkunç kehanetleri gerçekleşmez.
  • yanlış , eksik ve saçma bir önerme.

    türkiye kuzey kore olmuyor. hiçbir zaman da olmayacak.

    çünkü kuzey kore, savaş akabinde bölünmüş, bölündüğünden beri komünist yapıda yaşamış ve dışarıda ne olup bittiğinden habersiz şekilde varlığını sürdürmüş/sürdüren bir ülke. insanları tek bir dünya gördüler ve ağırlıklı olarak bununla mutlulular.

    mutluluklarını da youtube'da başta dennis rodman videoları olmak üzere çeşitli konular üzerinden görebilirsiniz.

    fakat türkiye, atatürk dönemiyle birlikte yokoluşun sınırından kurtulup gelişimin, üretimin, modernliğin zirvesine çıkmış ; sadece islam aleminde değil, dünyada karşısında ön ilikleten bir konuma gelmiş ve insanlarını sevindirmiş /gururlandırmıştır.

    son 15 senede ise insanları mutlu eden tüm anıları ellerinden alınmış, halkı adil olmayan seçimlerle azınlık konumuna düşürülmüş, konuşanlar aşağılanmış, hor görülmüş hatta içeri atılmıştır. dünyada saygınlığı önce azalmış sonra bitmiştir; mültecilerin akınına uğramıştır. zirveyi zorladığı alan ise dünya mutsuzluk endeksi olmuştur.

    zaten yukarıdaki argümanları elimine etsek dahi kuzey kore olamayız. zira kore'nin bir caydırıcılığı, bir inandırıcılığı var. adamlar başarısız da olsa nükleer füze atıyor.

    biz?

    biz her gün sözde savaş açıyoruz. birileri bizi sınamasın diyoruz. sonra gidip götümüzün dibindeki süleyman şah türbesini kaybediyoruz. askerlerimizin diri diri yakılışını seyrediyoruz. soran olursa da "lozan'da çok toprak kayrerererörörö" diye yakınıyoruz.

    önce düzgün tespit yapın yani.
  • sözlük kuzey kore'ye dönmüş aq. ülke dönse ne olur.
hesabın var mı? giriş yap