• mektup is loading.
  • drone’ları ve kirpileri uzun bir süredir orada bm tarafından tanınan hükümete (gna) destek amaçlı kullanmaktayız zaten.

    gerçi adamların kontrol edebildikleri alanlar oldukça sınırlı.
  • libya'yı karıştıran bizdik zaten.oradaki iç savaş sebebi de biziz, en başından taraf da biziz. tabi ki bop kapsamında, bop eşbaşkanı tarafından yapıldı. kaddafi döneminde olmayan aşiretler arası ayrılığı çıkaran taraf biz olduk.libya'da bir bizi seven, bir de bizden nefret eden bir taraf var bu yüzden. tarafa ayırıyorsan doğal sonuç.

    ne acıdır ki kıbrıs savaşı'nda bize destek çıkmış bir ülkeye yaptık bunları. kaddafi çok mu iyi bir adamdı? hayır. ama zaten ülke yönetimlerinde kimse iyi adam aramıyor. yoksa ilk önce suudi arabistan'a operasyonlar yapılması lazımdı.

    not: rte'nin "yahu nato'nun libya'da ne işi var? öyle saçma şey mi olur?" dediğinin ertesine izmir'deki nato üssünden kalkan uçakların libya'yı vurması,operasyonların merkezinin izmir olması tarihteki en enteresan dumur olmalardan biridir herhalde.
  • bu ülkede iç savaş olmadığı için bence.

    (bkz: ithal iç savaş)

    konuyla alakalı samimi ve tutarlı eleştirileri dinlemek isterim. akdenizdeki dogalgaz rezervleri için dünya ayağa kalkmışken, dibimizdeki pastadan pay almaya çalışmak* sorun teşkil etmiyor zannedersem?
  • son derece mantıklıdır. libya olmazsa, bize akdeniz'in sevr'ini imzalatacaklar. antalya'dan denize giremeyeceksiniz amk, öyle bir yunan karasuyu çıkarmışlar.

    libya'ya destek olacağız, karşılığında da akdeniz'deki hakimiyetimizi geri alacağız.
  • kendi başını bağlayamayan kız, gelin başı bağlarmış.
  • hakkini da yemeyelim. bu libya ile akdeniz anlaşması belki de iktidara geldiklerinden beri dış politikada yaptıkları en doğru ve basarili hamle. karşılığında da libyaya askeri destek sözü verilmiş olabilir. gayet mantıklı.

    artık türküye olmadan doğu akdenizde doğalgaz bulunsa dahi ancak o gazi içlerine çekip kafayı bulurlar. paşa paşa türkiye ile anlaşmak zorunda israil ve mısır.
  • libya iç savaşına çoktan dahil olduk, sadece malumun ilamı yapılıyor şu an.

    münhasır ekonomik bölge antlaşmasını babalarının hayrına mı imzaladılar sanıyordunuz?
  • uzerinde aylardir calisilan cok zeki bir hamledir. turkiye 'ye yakisir sekilde hodri meydan denilmistir, buyursunlar trablus' u alsinlar bakalim.
  • libya devleti bizi çağıracak ve rusya’nın suriye’ye girdiği gibi meşru bir şekilde libya’ya girip savaşacağız gibi gözüküyor. zaten aklımda olan bir fikirdi lakin erdoğan’ın açıklamalarıyla da yakında gerçekleşecek gibi gözüküyor.
hesabın var mı? giriş yap