• yerli ve milli süpürgemizin olmaması. bu konuda babayiğit iş adamlarımızın ellerini taşın altına sokmasını bekliyoruz.
  • en büyük nedeni din adamlarının quidditch’in caiz olmadığı yönündeki açıklamalarıdır. süpürgeye binip uçmanın sihir kullanmakla, büyüyle alakalı olması, sihrin ve büyünün de haram olması bunda en büyük etken.

    bu yüzden ülkede quidditch alt yapısına girecek çocuk sayısı oldukça düşük. ülkenin %50’si değişime kapalı ve kafatasçı olduğundan, quidditch türkiye’de potansiyelinin çok çok altında kalıyor.
  • ya abi ingiltere'ye bakıyorsun mesela, adamlar 11 yaşında süpürge sürme eğitimi veriyor herkese. sonra zaten her house kendi takımlarına en iyilerini seçiyorlar. sonra onların içinden de iyilerini profesyonel olarak alıyorlar. tabi bu arada professor mcgonagall'e hiç '' hoca ben profesyonel quidditch'çi olacam bunlar benim için gereksiz'' deme şansı bulamıyorlar. adamlar mükemmel sistemi oturtmuşlar.
    bizdeki gibi quidditch'çi olanlar okulu yarıda bırakmıyorlar. işte bir keeper ortaya çıkınca 12 yaşından beri '' işte yerli oliver wood'' diye manşetlerle baskı altında da bırakılmıyor. yani kısaca sistem bozuk olduğu için oluşan durum.
  • altyapı yetersizliği
  • sistem ve ekol eksikliği. aslen ülkemiz insanı fiziksel olarak yatkındır bu spora ancak sistem olmayınca yetenekli çocuklar harcanıp gidiyor. bakıyorsun birkaç hevesli genç kendi imkanlarıyla bu sporu yaşatmaya çalışıyor ama devamı gelmiyor.
  • bludger’ların üretim aşamasında hesaplama hatası yapılması neticesinde kendi bludgerlarımızın kendi oyuncularımızı rahatsız etmesindendir.
    ayrıca golden snitch’lerin de quiddicht sahası etrafındaki tırrekler tarafından kurulan özel sistemlerle sürekli çalınması sebebiyle antrenman yapacak gençlerimizin snitch bulamamasından kaynaklı maddi yetersizliklerdir.
    bununla birlikte federasyonun uyguladığı yersiz yerli oyuncu kuralı sebebiyle 3 büyük quidditch takımı anadoluda yetişen vasat gençlerimize hakettiğinden fazla bonservis bedelleri vermesi sebebiyle diğer alanlara (altyapıdan oyuncu yetiştirme, saha, süpürge vs.) gerekli yatırımı yapamamaktadır.

    quidditchte yabancı kuralı kalkmadığı sürece evropada başarı hayaldir.
  • yabancı sınırının olmaması yerli büyücülerimizin quidditchteki gelişimini engelliyor. altyapıya da yeterli yatırımımız olmayınca haliyle başarılı olamıyoruz.
  • odtü devrim de her haftasonu rutin olarak bunun antrenmanini yapan arkadaşlar var. gençler toplanıyor bacaklarının arasına sopalarını alıyor veriyorlar coşkuyu. ilk etapta bana saçma gibi görünse de zamanla bu duruma alıştım. her birinin buna olan tutkusunu taktir ediyor ve alınlarından öpüyorum. param olsa onlara forma yaptıracağım ama yok. ama niyetim var.

    tabi bu başlık goy goy olarak açılmış ama buna gerçekten önem verip uğraş olarak gören insanlar var işin özü. bu kadar sığ olmamak lazım.
hesabın var mı? giriş yap