• enflasyon, issizlik, gelir dagilimi esitsizligi...
  • belli bir seylerin oturamamis olmasi
  • tanitim sorunu.
    her ne kadar son zamanlardaki f1, universiade etc. gibi organizasyonlarla makul adimlar atilmis olsa da tarafli televizyonlardan turkiye ile ilgili haberleri dinleyen, kendi ulkelerinde yasayan turklerle - bu turklerdir ki cogu turkceyi bile konusamaz - muhattab olan ve turkiye 'ye atgozlugunden bakan halkin gozundeki türk imaji cengiz han zamanindaki barbar, bir o kadar yobaz bir karakter. burda yabanci basinin oldugu kadar bizim de sucumuz var: ne gerek var yurtdisinda/tatil yorelerinde duzenlenen türk temali gunlerde insanlarin deveye bindirilmesine, fes, dansoz kiyafetleri satilmasina.
    ben türkiye 'de avrupa 'yi aratmayacak sekilde modern, kulturlu ve guvende yasiyorsam, "sen türk müsün? hikaye anlatma bana" gibi tepkilerle karsilasmamam gerekir - ki aslinda sorulan bu sacma sorular bizim gelismisligimizden ziyade soru soran halkin cahilligini ve vizyonunun ne kadar dar oldugunu gosterir.
  • ülkenin politikayla kalkınacağının sanılması.

    doktorlar, mühendisler, hukukçular kariyerleri (?!) boyunca okulda öğrendikleri 3-5 şeyi uygular, yıllar içinde eskir, varolanın yanına bir şey koymayı boşverin, böyle bir şey yapabileceklerini aklına bile getirmez;
    odalar, barolar, standart, teşhis, tedavi, yöntem, kanun, ilke belirlemekle uğraşmaz, bunların yerine güya yüksek siyaset yapar.

    bir ülkenin insanları hayatları boyunca hiç bir şey yarat(a)madan öylecene işyerlerinde, evlerinde, kahvelerde oturur ve sürekli politikadan ve futboldan konuşursa, devlet adamının feriştahı olsa ne olur.
  • üzerinde oynanan oyunlardır.yersen.
  • genelinin annesi köyden kente yoğun göçtür.
hesabın var mı? giriş yap