• bazen abd, bazen de rusya öyle istediği için.
  • 1 sene sonra sen suriye olma diye.
    allah askerimize ailelerine güç versin.
  • türkiye'nin suriye'de bulunma sebebi güvenlik. artık hiçbir gelişmiş ülke terörü sınırlarına mevzi kurarak, yığınak yaparak karşılamıyor, ki gelişmemiş bir ülke olan lübnan bile sınırındaki iç savaştan olumsuz etkilenmemek için hizbullah'ı suriye'ye sokmuş durumda. şunu da unutmamak gerekir. ülkemizde son 1-2 yıldaki bombalı eylemlerde kullanılan teröristlerin kaynağı suriyedir. fakat teröristleri ülkemize yollayan öğütlerin ipi küresel güçlerin elindedir.

    başta demiştim ya artık terörle muhatap olan ülkeler terörü sınırda beklemiyor. buna örnek vermek gerekirse ypg-abd ortaklığıdır. abd orta doğuda cereyan eden savaşa dahil olabilmek için ordusunu yollamıyor. orada beklentisi olan ve kullanılmaya müsait bir yapıyı seçip, arka plandan da teçhizat yardımıyla ülkesine terörün bulaşmaması için ve bölgedeki menfaat ve çıkarları konusunda kazanımlar elde etmek için strateji geliştiriyor. tabi bu yöntem abd'yi de terörist bir güç yapıyor bana göre.

    suriye'de bulunmamızın birinci sebebi güvenlik.

    ikincisi ise suriye'de yaşan soydaşlarımızı korumak.

    üçüncüsü ise bölgede bulunan dindaşlarımızın hakkını korumak.

    hepsini bir araya getirirsek suriye'de bulunmamızın sebebi ülke menfaat ve çıkarlarını korumaktır derim ben.
  • birilerinin islam devletlerine 'halife'lik taslaması için.
  • esasında çok işi var da büyük adamlar zamanlamayı çoooooktan kaçırdı.

    o sınırdaki mayınların temizlenmesi vs vs.

    tabi bundan daha öncesi ırak'ın kuzeyi! mesela orada bir kürdistan kurulmasının savaş nedeni olmasının kırmızı kitaptan çıkarılması...

    şimdi sen orada ırak ın kuzeyini barzogillere bırakacak ve orada kurulacak devleti savaş sebebi olmaktan çıkaracak sonra karışıklı içindeki ırak petrollerini bu barzogiller aracılığıyla çıkarıp dağıtımı sağlayacaksın

    sonra sonra abd nin yıkıp viran ettiği ırak'ta üç-beş kodaman haysiyetsiz milyonlar kaldırsın ve bu arada da canları yanmasın diye barzogillerle abi-kardeş ilişkisi kuracaksın...

    sonra gelip burada suriye üzerinden vatan millet, devletin bekası edebiyatı yapıp gencecik canları feda edeceksin

    sen o fırsatı çoktan kaçırdın ırak'ta şimdi bir milyon şehit versen de ırak elden gittikten sonra suriye'de hiç bir bok yiyemeyiz. suriye'yi de bölüp kuzeyini yiyecekler ve sonra türkiye'ye sıra gelecek.

    10 yıl önce biz bunları anlatırken,p aylaşırken katıla katıla gülenler bunları anlatanları koomploculukla suçlayan puştlar şimdi vatanseverlik taslıyor.
  • (bkz: gazze'ye giderken bana mı sordunuz)

    bugün fikri ışık'ın açıklamasına bakılırsa yarın "biri" askere "suriye'ye girerken bana mı sordunuz" diyebilir.

    (bkz: halep'in kurtarılma operasyonu başarıyla sürüyor)
  • akpocular her ne kadar ülke güvenliği için suriyedeyiz diyerek kıvırsalar da reisleri şöyle demiştir.

    (bkz: esed'in hükümranlığına son vermeye suriye'deyiz)
  • ahmet davutoğluna sorulması gereken bir soru
  • bir soru.

    --- spoiler ---

    maraba ile ağa, ağanın arabasında tıngır mıngır kasabaya gidiyorlar. yolun yarısında, arabayı çeken hayvan patır kütür yola pisliyor.

    ağa marabasının arabada gözü olduğunu biliyor. hem marabayı küçük düşürmek hem de eğlenmek için, “üle memo! şu boku yersen, arabayı sana verecem” diyor. bizimki bir an düşünüyor, kararını veriyor, koşumları ağaya uzatıp arabadan iniyor ve taze at pisliğini yiyor.

    “tamam”, diyor ağa “araba senin” bizimkinin midesi dönmüş, gururu çiğnenmiş, kendinden iğreniyor. ağa ise bir dakikalık bir eğlence uğruna arabasından olduğuna pişman, kendi budalalığına yanıyor.

    dönüş yolunda ikisinin de ağzını bıçak açmıyor, ikisi de kurdukça kuruyorlar. tam marabanın pislik yediği noktaya geldiklerinde ağa dayanamıyor; “üle memo! bir halt ettim, şaka uğruna araba elden gitti, b.k yemenin ederini vereyim, arabayı geri alayım.”

    memo’nun genzinde, ağzında, yüreğinde, öfkesinde hâlâ pislik tadı var. “olur ağam” diyor, “olur ama bir şartla: sen de aha şu kalan kurumuş b.kları yiyeceksin ki ödeşelim.” ağanın gözü kararmış, iniyor bir miktar pislik de o yiyor. çiftliğe yaklaşırlarken, memo düşünceli, kederli soruyor:

    “ağam, araba giderken de senindi dönerken de senin, peki biz bu kadar b.ku neden yedik?”
    --- spoiler ---
  • yanlis bir sorudur. turkiye bugun suriye'de olmak zorundadir, cunku devletin bu isin ilk yillarindaki hatalari sonucu guneyde turkiye'ye buyuk istikrarsizlik ve siddet ihraci riski tasiyan bir bolge olusmustur.

    2011-2015 arasi dis politikanin dogal sonucu olarak bugun turkiye orada olmak zorunda. basta sinirlari adam gibi kapatmayi basarsaydi turkiye, ki bu kapama insani sebeplerle tek yonlu olmak zorundadir, el nusrasindan isidine turkiye'den aldiklari lojistigi elde edemeseydi kuzey suriyede ic savasin derinlesmesi mumkun degildi. yedikleri yemekten cephaneye, ilactan savasacak militana hersey turkiye sinirlarindan suriye'ye girdikten sonra bugun o pislik temizlenmek zorunda.

    turkiye kendi sictigi boku temizlemeye calisiyor, kokusu turkiye'ye gelmese onunla da ugrasmazdi elbette ama iste o bok turkiye'yi de zehirliyor. kiliste roket oluyor dusuyor, ankara garinda canli bomba oluyor patliyor.

    turkiye suriyenin istikrarsizlasmasinin kendisi icin nasil bir tehlike yarattigi gercegini gozardi ederek izledigi politikanin bedelini simdi asker kaybiyla odemek durumunda, baska caresi yok.
hesabın var mı? giriş yap