• vatandaşına gitmek istediği ülkelere girebilmek için vize ödemesi yetmiyormuş gibi ülkeden çıkış parası da kesmek ile açıklanabilir...

    (bkz: yurtdışı çıkış harç pulu)
  • beni en cok sartli e-vize konusunda guldurmus olan politikadir. eger schengen'i varsa adam e-vize alabilirmis. acaba elin schengeni turk vizesine kolaylik yapiyor mu!
    hos yakin zamanda turkiye vizesi olanlari schengen'e almamak gibi bir konu da gundeme gelebilir.
  • (bkz: mevlana)
  • türk vatandaşlarına, dünya vatandaşlığı verilmesi gerektiğini gösteren uygulama. herkes gelebiliyor ülkeye. biz çıkmak için bir dünya evrakla uğraşmaktan yırtınıyoruz. bence sınır kapılarını tamamen açsınlar, zaten giren giriyor.
  • berbat ötesi dış politikasının ve olağanüstü kötü idare edilmesinin tezahürü olan bir fiyaskodur.

    netice olarak hiçbir gelişmiş ülkeye gidemezsiniz. basit bir seyahat işlemi için bile sayısız bürokratik angaryaya katlanmak zorunda kalırsınız. neyse ki doktorluk ve bazı spesifik meslekler bu konuda çok daha şanslı.

    ancak herkes doktor falan olmak zorunda değil. benim annem, babam, dostum, arkadaşım falan neden bir avrupa ülkesine rahat bir biçimde seyahat edemiyor ? bu neyin sancısıdır böyle ?

    gerçekten çok zor zamanlardan geçiyoruz. bu duruma katlanmak ve dayanmak çok zor.
  • ürdün'lü oda arkadaşımın "biz istersek gelebiliriz ama siz bizim ülkemize vizesiz giremezsiniz" diyerek bir konuda bana tarihi ayar vermişti. o gün bugündür bu konuları görünce yorum yapmam ancak bildiğim tek bir gerçek var : türkiye cumhuriyeti arap turistleri gücendirecek bir şey yapmaz. her daim dostudur.

    sonuç olarak ülkemizin bu politikası kurnaz esnaf rollerinden başka bir şey değil diyerek entry'i sonlandırıyorum. ha bu arada kurnaz dediysek, köylü kurnazlığı ha.

    edit : arkadaşlar uyardı. yıllar önce bize vize uygulamayı kaldırmışlar. kapıda vize alınabiliyormuş. oh ne güzel
  • mesela yurtdisina ciktiniz gezdiniz geldiniz. ulkenize giriste pasaport polisine pasaport yerine kimliginizi gosterip giremezsiniz. ama elin almani kendi alman kimligi ile gelip senin ulkesine girer. ayni alman suresi gecmis, cope atmasi gereken pasaportu ile lan dur atmayayim turkiye'ye girerim ben bunla diyebilir.

    biz boyle domalmaya devam edersek ilerde kutuphane uyelik karti ile bile girerler.
  • (bkz: gel gel ne olursan ol yine de gel)
    edit : küba ,kuzey kore gibi ülkeler dışında neredeyse kimseye vize istememe politikası
  • nerden baksan tutarsiz. azerbeycan, turkmenistan 30 gun vizesiz girebiliyor. ukrayna rusya 60 gun vizesiz. el salvador vatandasi 90 gun vizesiz girebiliyor.
  • türkiye de ne vize var ne de politika
hesabın var mı? giriş yap