• memet aksakal adlı muhabirin twitter üzerinden doğubeyazıtta yaptığı haberlere göre sürmekte olan ve görmezden gelinen yoğun göçlerdir. afganlar dışında çok fazla pakistan uyruklu göçmenler olduğunu da bildiriyor.

    kendisini twitter biyografisinde serbest gazeteci olarak tanımlayan memet aksakal'ın göç ve göçmenlerle ilgili en başından beri yaptığı flooda buradan ulaşabilirsiniz.

    daha önce afgan göçmenlerle ilgili başlık açılmıştı ancak medyada sınır dışı edildikleri ile ilgili haber yapılmasının ardından hala bu göçlerin sürüyor olması dolayısıyla yeni bir başlık açmak istedim. ayrıca paylaştığım flood linkinde yer almasına rağmen konuyla ilgili güncel olan yazılarını da burada paylaşmak istiyorum.

    8 mayıs tarihli bu videolu paylaşımındaki yazıları:
    "iran üzeri vatandaş ithalatına devam
    bugün de 1 gruba rastladım sınırdan kaçak girip erzuruma 350 km yürüyorlar. yolda çok sayıda kontrol noktası var müdahale yok. bu durumda 2 şık var
    1- hükümet sınırları koruyamıyor ki bu acziyettir
    2- hükümet kaçak göçe göz yumuyor ki bu suçtur

    bugün yaptığı bu haberdeki yazıları:
    "burası ağrının doğubeyazıt çıkışı. an itibari ile iran üzerinden türkiye'ye kavimler göçü devam ediyor. 200 metre kadar ileride kontrol noktası var, dogubeyazit istikametinden gelen tr vatandaşları didik didik aranıyor ama afganlar görmezden geliniyor. akparti usulü güvenlik konsepti"

    yine bugün paylaştığı
    bu görüntülerle ilgili yazısı:
    "an itibari ile ağrı-doğubeyazıt yolu diyadin mevkii. ıki afgan ağrı istikametine yürüyor, afganlar artık daha küçük gruplar halinde yürüyorlar. yol boyunca 10dan fazla gruba rastladım"

    burada'da ağrıdan istanbula gitmek için yola çıkan bir grup pakistanlıyı görüntülüyor ve aralarından türkçe bilen bir tanesiyle röportaj yapıyor.

    hem flood paylaşıp hem de flood içeriğinde yer alan bir kaç tweeti ayrıca paylaşmam formata uygun görünmeyebilir ancak bazılarının güncel olması sebebiyle ve siteden twitter'a aktarılmak istemeyenlerin olabileceği düşüncesiyle böyle bir ayrıntıya girmek istedim. zira önemli bir haber olduğunu düşünüyorum ve medya da bu konuda ya sessiz kalıyor ya da susturuluyor.
  • kavimler göçü devam ediyor.

    dünyada orta ve güney asya tarafından batıya doğru bir göç hareketi var. göç yolcuğuna çıkmış bir insan türkiye'nin avrupa'ya kıyasla kötü durumda olduğunun farkında. sadece coğrafyadan kaynaklı bir geçiş ülkesiyiz. beyin göçü olsa neyse de öbür türlüsü çarpık kentleşme ve niteliksiz eleman sayısı artışından başka bir işe yaramıyor. uzun vadede ciddi bir toplumsal soruna sebep olur bu durum. bu insanlar rahatça geçiyorlarsa sınırı, sınır güvenliğini gözden geçirmek gerek.
hesabın var mı? giriş yap