• çevre ve şehircilik bakanı murat kurum'un talebi. e tabi, biraz keyfimizi bozup sağlam binaya geçmenin vakti geldi.
  • ulan ya bu bizim neden daha önce aklımıza gelmedi? çok mantıklı aaaabiiiii.
  • lan benim aklıma nasıl gelmedi bu hemen taşınıyorum sayın bakanım.
  • depreme dayanıklı yeni evimin anahtarlarını verdiğiniz gibi memnuniyetle uyacağım çağrıdır sayın bakanım.
  • riskli olan binaların tespit edilip bunların risksiz hale getirilmesi devletin, belediyenin işi değil mi?

    türkiye'de riskli binalar neden var bunu tartışmamız gerekiyor.
  • bu hükümet yüzünden "antipsikotik" kullanan kişi sayısının artışından eminim. söylemleri insanı çileden çıkaracak türden.
  • (bkz: ohooo)

    cebimde 10 bin dolar rezidansa mı taşınsam lüks gecekonduya mı taşınsam?

    edit: ironiden anlamayan garip insanlar türemiş. anlayın kardeşim anlayın yoksa defolun gidin ekşi'den okumayın esra erol falan açın. mesaj kutumu taciz etmeyin.
  • yardım etmelerinden vazgeçtim, en azından riskli binaları güvenilir bir şekilde tespit edip ilan etseler diyeceğim de, kime diyorum.
    edit: sıfır evler risksiz diye düşünmeyin. izmirde 2 yıllık rezidans şu halde, duymuşsunuzdur gerçi. https://twitter.com/…tatus/1322794615976665088?s=21
  • sayın bakan ben izmir bornovalı biri olarak şunu soracağım. bornova da dar gelirli vatandaşlar genelde atatürk mahallesi veya evka4 gibi yerlerde otururdu. bundan 5 sene önce 250 - 500 tl arası kiraya ev çok rahat bulunabilirdi. şu an atatürk mahallesi gibi gece kondudan hallice 2+1 evler için 2500 - 3000 tl arası kira istenmektedir. riskli binalarda oturan asgari ücretli veya sadece emekli maaşıyla yaşayan insanlar hangi para ile başka bir eve taşınacaklar.? bu insanların aylık kazançları bile bu eski evlerin kirasını karşılamaya yetmezken. ne yiyip, ne içecekler, ne giyecekler, faturalarını nasıl ödeyecekler.?... atatürk mahallesinde genelde evlerin yaşı 35 - 45 arası olduğunu da düşünerek sizin gibi cin fikirli, zeka küpü bir bakan, halkımıza bu konularda yol gösterirse ve bunu kamuoyu ile paylaşırsa çok berhudar olacağız...
  • netflixte ne izleyeceğimize, kaçta bira içmeyi birakacağımıza karışan devletin riskli binalarda oturup oturmamayı vatandaşa bırakması durumudur..

    bu inanilmaz değil mi? karışmaması, rahat bırakması gereken yerde müdahil oluyor, ama gerçekten devlet olmasi gereken yerde, ölümü engellemesi gereken yerde "siz bilirsiniz" gerçekten inanilmaz.. bunları desteklemeye hala ve hala utanmayanların olması daha da inanilmaz..
hesabın var mı? giriş yap