• aslında tüm gurbetçiler için geçerli bu durum sadece almancı değil ama işte almancı diye terminolojide yer etmiş bir kelime var.

    neyse,

    almanya'daki türklerin çoğu ağır reisçi. sorsan duble yoldan başlar, osmanli'dan çıkar. klasik ezberletilmiş şeyler işte.
    tamam anlıyorum almanya'da doğmuş çoğu o nedenle oraya kök salmışlar ama arkadaş öyle bir anlatıyor ki türkiye'yi -hani bizim onların aksine yıllarca kaldığımız, tayyip'e ağır doz maruz kaldığımız bildiğimiz, düz "the türkiye'yi"- git arkadaş sen durma burda harcanıyorsun diyesin geliyor. hatta ne arkadaşı, direk git ulan diyesin geliyor.

    git ulan bari avrupada temiz bir imajı olsun insanımızın. bari comaristanı buralara taşımayın.

    yok ama gitmez. o da biliyor insanca yaşamın avrupa'da olduğunu. bakma reisçi olduğuna. burada* hepsi sosyal demokrat asdfdssga
  • yaşadığı ülkenin solcu partilerine oy verip, türkiye'de sag partilere oy veren tiplerdir.
    paralarını hristiyan ülkelerden kazanmalarına rağmen çoğunluğu islamcıdır. küfrettikleri "kafirlerin" yaptığı arabalarını, telefonlarını, tüm araç gereçlerini ve avantajlarını kullanır; çok sevdiği islamı yaşamak için kuzey afrika ülkelerine veya orta doğu ülkelerine; onu bırak türkiye'ye bile yaşamak için gitmezler. gittikleri zamansa zenginliklerini göstermek için 3000 kilometreyi arabayla gelirler bunlar çünkü bunlar yaşadığı toplumun en egoist, beyni kapalı insanlarıdır.
  • türkiye'de yasayip yine de türkiye'yi övenlerden daha komik degildir.
  • şaşırılacak bir yanı yok aslında. bu gurbetçilerin büyük bir kesimi türkiye'yi 70'lerde 80'lerin en başında terketmişler, terkettiklerinde yani 70-80 arası türkiye'nin hali ortada gaz kuyruğu tüp kuyruğu, siyasi olaylar, darbeler vs. ve bu kesim zaten sık sık türkiye'yi ziyaret edememiş, kendini toplayan kesim 90'ların ortaları 2000'lerin başı ile beraber yaz tatili vs diyerek kaçar gelir olmuşlar yaz aylarında.

    kısaca özetleyecek olursak; 70'li 80'li yıllarla 2000'li yılları kıyaslıyorlar. mesela ben sabit telefon var mı heryerde diyeni gördüm. ulan ben hatırlıyorum ankara'da telefon 90'lı yılların başında epey yaygınlaşmıştı. hatta bizim ev telefonunun altında netaş 1987 yazıyordu.
  • her seçim yine akp türkiyesine maruz kalmadıkları halde, ağam-paşam-reisim diye akp'ye oy verirler. çünkü akp bizi bir dünya devi yapmıştır. lan ekmek kaç para haberin var mı göt. tabiki bu almancılar için değil yurtdışında ikamet eden türklerin çoğu için geçerlidir. bence kesinlikle gurbetçilerin oy kullanması yasaklanmalıdır.
  • favlamak yetmedi, güzel başlık tebrik ediyorum.
  • almanyayı övüp'te türkiye'de yaşayan türk'ten daha iyidir.
  • aynilarindan ısvicre'de avusturya'da da görebilirsiniz. gecenlerde bir tanesine madem bu kadar reiscisin ölüyorsun bitiyorsun bir de hristiyan memleketi diye kötülüyorsun yasadigin ülkeyi neden geri dönmüyorsun dedim. zamani gelince dönecegiz dedi. zamani ne bunun he gün kin kustugun hristiyanlardan aldigin maaslar mi dönmene engel. 25 sene olmus her gün demedigini birakmamis ee dön hadi bakalim. hayatimda gördügüm en iki yüzlü tipler bunlar.
hesabın var mı? giriş yap