• çayyolu'nun devamında uludağ'a 6 km uzaklıktaki uydukent.cayyolu 2 olarak da bilinir. camisi modern.
  • paralel yaşamı varsa bi insanın, benimkinin orda geçtiğini tasarladığım, kızancıklarımın, ay balalarımın evinin olduğu yer. biri bir mısır tanesinin saflığında, altın sarısı renginde, küçücük bir parçanın emeği, güneşi, ısıyı, yağmuru barındıran tadında saklıyken diğeri bir incinin beyazlığında, kayganlığında, yuvarlak hatlara sahip mükemmelliğinde ve eşi bulunmaz niteliğinin ipeksi dokusunda gizli. bir de onların yanında benim yaşamım yaşıyor tabi orayı da unutmamak lazım(!) türkkonut deyince, uzak yerlerdeki toplukonutların, site yaşamının, şehrin hengamesinden uzak yaşamın yerine bu sevgi tomurcukları çağrışıyorsa ne mutlu bana, ve bize. hala yaşıyoruz demektir.
  • sogugun siddetli sekilde hissedilip sisin sehre indigi vakitlerde bir de dolunay vaktiyse kurtların inmesi muhtemel olan uydukent. siz siz olun boyle gecelerde bu uydukentte tek basınıza dolasmayın her an arkanızda yukselen bir hırrrrrrlama duyup dort nala kosmaya baslayabilirsiniz.
  • burası oyle bilinmislikten uzak bir köşesidir ki ankaranın, çoğu ankaralı buranın konya il sınırları içerisinde olduğunu düşünür. hatta yön ve istikamet bulmada yaşanan zorluklar paket servis için gelen bir pideciyi de bu mekandan soğutmuştur fakat artık tecrübeli olan ev sakinleri pideciyi cam da bekleyerek ve pidecinin arabası uzaktan göründüğünde açlığında neden oldugu şeker düşmesi nedeniyle olsa gerek,beline kadar camdan sarkarak pideciye el sallayıp doğru evi bulmasında yardımcı olur pideci de kornasıyla canlı ok işaretini gördüğünü belli ederek aç kişiye artık içereye girebileceğini salık verir. sonunda mutlu sona ulasılır ama biraz caba gereklidir:)
  • ailemin beni 5 yıl önce, "seneye dolar buralar" diye kandırıp, taşındığımız semt. 5 yıl geçti hala dolmadı, dolmayacak da...issızdır, güzeldir kimsecikler olmaz, devasa yokuşlarından bezmediğinde, yollar seninmiş gibi tek başına arşınlayabilirsin etrafı. kar yağdığında bu yokuşlar buz tutar, evden çıkamazsın. ne araba iner o yokuşlardan ne insan. eve dönüyorsan daha bir sıçmışsındır, araba yokuş yukarı çıkamaz, ayakların kayar sen de çıkamazsın, bir de soğuk etkisini vurur o dağbaşında, ağzın yüzün tutulur. sonuç olarak başka bir yere gidersin kalmaya.
    5 yıl önce bir türkkonut servisi vardı, uludağa kadar gider gelirdi, 5 yıl içerisinde burayla ilgili tek gelişen şey ulaşımdır herhalde ama yine de yokuşları çıkmamaktadır otobüsler, dolmuşlar. yokuşun yukarısında oturuyorsanız ve arabanız yoksa sıçmışsınızdır. bildirici market vardır. bir de yeni açılan bim vardır.
    eskiden oturduğum evden ezan sesi duyulmazdı, "ben ezanı duyamyorum evimden" diyen biri sebebiyle ezanın sesi arttırılmış, artık evimden duyabildiğim camii'ye sahiptir.
    bir çok hayvana ev sahipliği yapar. tilki, yılan, fare, sokak köpekleri ve kedileri vardır. kedilerimi yediğinden şüpheleniyorum bu tilkilerin.
    bir de eskiden otostop çekilirdi burada, bir yardımseven olurdu mutlaka gideceğin yere goturen, şimdi bekle bekle 50 araba geçer, hepsi boş, hiçbiri durmaz ama durmayan 100 arabayla bilkent üniversitesinin rekorunu geçememiştir.
    bir çok anım vardır burada ama yine de uzaklığıyla, soğuğuyla, ulaşım sorunuyla beni bezdirmiş, hakkında aslında güzel şirin bir yer diyemediğim ve muhtemelen diyemeyeceğim bir semt.
  • ümitköy' ün çin çin' i. tüm manyakları bir araya toplamışlar sanki bir tane normal adam oturmaz mı arkadaş şurda. herkes sorunlu. kapısının önünde iki araba olan adam 2,5 liranın hesabından ölecek. ne nalet bir yermiş arkadaş tüm restaurantlar 50tl limit koymuş paket servis için. eğer teksen evde kesin aç kalırsın abicim. uludağın orda medeniyeti ve insanlığı bırakıp devam ediyor yola herkes. kaldırımını, yolunu, taşını toprağını siktiğim bereketsiz memleket. benim kadar milliyetçi birini bile bezdirdi. suyundan mıdır nedir herkes ayrı sonradan görme. ben de yakında ruh hastası olup bu manyaklar kervanına katılacağım.
  • öyle berbat bir yerki zamanında ev aldık kooperatif 58 milyar borç çıkarınca göçertti yemin ediyorum. hayır evin duvarlarını mı kemircez acıkınca onu merak ediyorum. villada oturuyorum ama giycek 1 tane kot pantolonum var yine de sevinmeli miyim? 40 metrekare çatıkatında odam var ama içine dolap alamıyorum mesela. ne anladım bu işten ya. hayatımı siktin türkkonut sen mi büyüksün ben mi büyük ananı sikicem!
  • mhp kokan semt
  • belediyenin buraya otobüs seferi düzenlemesi bile bir mucizeyken, seferler az diye şikayet edenler var. ayrica insandan cok köpek ikamet etmekte.
  • sosyo-ekonomik açıdan burnunun dibindeki çayyolu'ndan ayrılan semt. aslında çayyolu'ndan yukarı çıkarken alacaatlı'da yaşanan sert düşüş biraz olsun burada toparlanmıştır.
hesabın var mı? giriş yap