• internette bulunan kaynaklar genelde anadili ingilizce olanları baz aldığı için, dil öğrenmek de kısmen milliyete göre göreceli bir kavram olduğundan irdelenmesi gereken konu. tabii azerice kazakça kırgızca vs türki dilleri bu kapsamın dışında tutmak lazım. öğrenilmesi en kolay yabancı dil başlığında da biraz değinilmiş bu konuya.

    şahsi düşüncelerim: tabii ki evrensel bir dil ve sürekli gündelik hayatta iç içe olmamız nedeniyle ingilizce her ne milletten olursanız olun kolaydır. arapça ve farsça hakkında bi fikrim yok, ama en azından kelime haznesi noktasında sıkıntı çekmeyiz diye düşünüyorum. bunun yanı sıra aynı dil ailesinden olması sebebiyle moğolca da kolay olabilir. yine türkçeyle uzaktan akraba olan japonca ve korece hakkında ise suserların bilgilerini merak ediyorum doğrusu.
  • tahminim ilk sırada dilimize girmiş 6000 kelimesiyle arapcadır. alfabesi işi biraz zorlaştırsa da fonetiği çok uzak gelmiyor. zaten coğrafya ve kültür de arapcayı öne taşıyan diğeretkenler.
  • cevabı farsça olan soru.

    arapça kesinlikle değildir. hatta ve hatta rusça ve çince ile birlikte öğrenilmesi en zor dillerdendir. bir de buna ibranice eklenebilir belki. arapçanın grameri oldukça karışıktır, kelimenin başına gelecek ön ekler ile bir kök kelimeden onlarca faklı kelime çıkar.

    farsçanın ise onlarca avantajı vardır. bir kere grameri basittir, çetrefilli değil. dişil eril ayrımı yok. fiil çekimleri türkçe gibi. türkçe ile binlerce ortak kelime var. bugün ise aktif olarak 900 kelime kullanıyoruz (bu sayı arapçada daha fazladır ama bu arapçanın daha zor olduğu gerçeğini değiştirmiyor).

    kendi kendinize günlük yarım saat bir saat farsça çalışın, 6 ay sonra gazete okumaya başlarsınız.
  • dilin tamamini degil ama cok hizli bir sekilde sozcuk dagarcigi olusturulmak istenirse ustteki yazarin da dedigi gibi odunc sozcuk yogunlugu bakimindan arapca daha sonra yunanca gelir. kurallar acisindan dusununce artikel kullanilmayan bir dil anadili turkce olan biri tarafindan daha hizli ogrenilebilir.

    hem latin alfabesini kullanayim hem de turkce gibi yazdigim gibi okuyayim denirse bunun icin en uygun dil ispanyolcadir.
  • (bkz: japonca) harfleri zor olsada türkçe ile akraba olduğu için öğrenilmesi kolaydır.
  • dil ailesi dolayısıyla gramer yapısının benzerliğiyle japonca olduğunu birçok arkadaşımdan duydum.
  • dogru türkçe konuşmayı ogrenmek:)
  • fransızca. fransa'da fark ettim, herkes türkçe konuşuyor, her yerde türkçe yazıyor sandım, zira türkçe'ye en çok kelime ihraç etmiş dillerin başında fransızca geliyor.
  • (bkz: kürtçe)

    bin yıldır göt göte yaşıyorlar. hâlâ biri kürtçe konuşunca malak gibi durup yüzüne bakıyor konuşanın. doğu illerinde yıllarca memurluk yapan adam bile iki kelime öğrenmeye tenezzül etmemiş ki yanında kimse yokken gelen yaşlı insanların işi kürtçe bilen birini bulup getirilene kadar halledilmiyor. her gelenden bir kelime öğrenilse 1 senede konuşabilecek kadar kolay bir dil halbuki.
  • başlamışken en azından tam öğrenmek gerek bence.
    (bkz: türkçe)
hesabın var mı? giriş yap