• arkadaşlar dünyada yayılmış olan türkler işgalci,pkk/ypg özgürlük savaşçısı gibi bir görüş bulunmakta.mesela kıbrıs’ı işgal ettiğimiz söyleniyor,kürtlerin yaşadığı toprakları işgal ettiğimiz söyleniyor vs.

    bu başlıkta, bu konular hakkında gerçekten bilgi sahibi olan yazarlar diğer arkadaşları bilgilendirirse, ülkece bu konuların gerçeği hakkında bilgi sahibi olalım, böylece gençlerimiz,yaşlılarımız,yurt dışında yaşayan veya reddit kullanan arkadaşlar da gereken cevapları öğrenebilsin.
  • turkler işgalci ise 15 milyon kürt nasıl ülkede yaşıyor diye basitçe cevap verilecek sorudur.
  • tarihin neresinden ve hangi taraftan bakıldığına göre değişir. hikayenin başlarına gidecek olursak, bir kere "homo sapiens" olarak işgalci bir türüz. dünyanın heryerini işgal ettik ve gözümüzü uzaya diktik...

    farklı bir sınıflandırma olarak millet bazında bakacak olursak da evet işgal(bize göre fetih) ettiğimiz pek çok toprak var, ancak bu bize has bir durum değil. milletler güçleri nispetinde bunu yaparlar; yapmışlardır, yapıyorlar ve yapacaklardır. yaşamın doğal akışı böyle... tarihe bakıldığında biz de bunu başarı ile yaptık, yapacağız. yine de tarih incelendiğinde açık olarak görülecektir ki bizim bir yere gelişimiz pek çoklarından farklı olmuştur ve eğer bir yere birileri gelecekse biz diğerlerine nazaran tercih sebebi oluruz.
hesabın var mı? giriş yap