• bu hassasiyeti sırf ak parti göstermiyor. ben kendimi bildim bileli her hükumet hassas davranır bu konuda. hatta bana göre asıl garip olan ak partiden sonra beyazıt meydanında cuma çıkışlarında artık ne bir gösteri yapılmaması ne de bir israil bayrağı yakılmamasıdır.
  • bizim toplumun -mış gibi yapma huyundan ileri gelen durum.

    maksat dostlar alışverişte görsün, umurumuzdaymış gibi yapalım. arkasını dönünce unutur keyfine bakar tabii.
  • türkiyede ki trende uyma kültürünün bir ürünüdür.
  • 1980'lerden sonra ortaya çıktığını düşündüğüm hassasiyettir. aksi halde filistinlilere "din kardeşlerimiz" diye hitap eden insanların 1950'lerin demokrat partisini neden bu denli yücelttiklerini sormak icap eder. ayrıca 60'ların sonunda filistin'e, amerikan emperyalizmi'ne karşı kimlerin gittiğini hatırlatmak da güzel bir noktalama olacaktır. (bkz: filistin kurtuluş örgütü)
  • baslik sayesinde 60’larin 70’lerin sol kusaginin “siyasal islamci, trend takipcisi, akp yalakasi, arap taklitcisi vs.” oldugunu ogrendigimiz olay.

    filistin, son doneme kadar sagin degil daha cok solun duyarli oldugu bir sorundu. hala turk solcularinin mezarlari var filistin’de.
  • bunun nedeni filistine dini bir anlam yüklenmesidir. bizim milletimiz nedendir bilinmez arapça bir kelime görür ya da duyarsa amin diyen bir millet. bu gerçek bir kenarda dursun, israil kendi güvenliği ve oraya dini bie anlam yüklediği için filistin de tam bir abluka yapmaktadır. orayı bir açık hava hapishanesine çevirmiştir.

    (bkz: çoğunluğa uyma) (bkz: kudüs) (bkz: arapça)
  • onlar düşkün ya düşeni sahiplenmek türkelerin doğasında var.
    tamam kardeşim düşene yardım edelim etmesine ama tarihe bir bakalım bunlar bize ne ihanetler etmişler, bir bakalım bunlar bu hale nasıl gelmişler bir de son olarak bakalım düşenlerden pek bir farkımız var kaldı mı?
    önce biz ayağı kalkalım sonra onlara bakarız.
    bizim neremiz düşkün diyecek olanlara peşin cevap vereyim; ekonomiye, halkın mutluluk oranına, ülkenin refah düzeyine, ülkede yaşanan olaylara, suç oranlarına bir bakın sonra konuşuruz.
hesabın var mı? giriş yap