• göte pandik olmadan, sırta şaplak atmadan da; kaynak, kanal, alıcı, ileti ve dönüt aracılığı ile iletişim içerisinde bulunabileceğimizi bilmeyen bir topluluk var ülkemizde.
    hadi biz y kuşağıyız koca insanlar olduk bir şekilde belirtip kendimizi geri çekebiliyoruz; cıvıklığa alıştık da asıl can sıkan 2-3 yaşındaki çocuklara umarsızca sarılan, öpen, yanaktan makas alan saygısızlar. o çocuğun ona dokunmana rızası var mı? senden tiksiniyor mu? ben mesela çocukken birinin saçıma dokunmasına bile ayar olurdum.umarım çok yakın gelecekte önce yetişkinlere sonra çocuklara bireysel özgürlük alanları ile ilgili kitlesel bilgilendirmeler yapılır.
  • fiziksel temas kurmadan iletişime geçemeyen bir yığın insan var ülkemizde. ortaokuldayken maç izlemeye stadyuma gitmiştim. yaşlı bir adam masumca yanıma yaklaşıp tanışmaya çalışmıştı. hoşbeş ettikten sonra elimi tutup avuç içlerini okşamaya başladı. durumu fark eder etmez yaşlı adama itip ben boksörüm bana bir daha dokunursan canını yakarım dayı dediğimi hiç unutmam. bütün sapkınlıklar bu laubali hareketlerden, bu gereksiz cesaretten doğuyor. ebeveynler bile zorunluluk haricinde çocuğuna dokunmamalı. onun yaşam alanını ihlal etmemeli, ettirmemeli.
  • welcome to turkey :)
hesabın var mı? giriş yap