• acil servislere acil olmayan başvurunun çok yüksek olduğu ülkemizdeki insanların anlayamadığım talebi ve sevdasıdır. zaten doktorlarda hemşirelerde ve bilimum hastane personelinde acile gereksiz başvuru yaptığınız andan itibaren enerji ve zaman israfına neden oluyorsunuz bir de serum serum diye başımızın etini yiyor, bizi darlıyor üstüne üstlük bir de kavga çıkarıyorsunuz.devlete zarar ziyansınız. müdahale odasında kalbi durmuş hastaya kalp masajı ve müdahale yaparken kolumdan çekiştirip 'hocom sorom nolor' diyen insan müsveddeleri var. serum her sıvı kaybını yerine koymak için verilmez. tansiyonunuz düşük değilse serum verilmez. şekeriniz düşük değilse serum verilmez!! serum toparlamaz, serum iyileştirmez, serumun iyi bir geri dönüşü varsa bu tamamen iddia ediyorum tamamen plasebodur. 2 bardak su içseniz de serumun aynısıdır ikisi de idrar olacaktır hatta serum daha çabuk vücuttan çıkacaktır yeter sözlük çıldırdım artık psikolojim bozuldu serumcular yüzünden is te me yin! diyeceksiniz ama bir keresinde istemiştim doktor tamam dedi büyük resmi gözler önüne seriyorum: sırf darlamayın diyedir, sırf sizinle uğraşmamak içindir, tartışma yaşamamak içindir, ruhunu sömürmeyesiniz diyedir, sesinizi kesin diyedir!
  • böyle bir sevdamız var bizim evet ama iyileştiriyor namussuz. geçenlerde hastalandım, acile gittim bir ünite verdiler. ertesi gün hastalığım geçmedi. tekrar gittim bir ünite daha verdiler ve şak diye kendime geldim. hani serum iyileştirmezdi? burada suç bizde veya serumda değildir. ne zaman hastaneye veya acile yolumuz düşse bize serum bağlayan tıp camiasındadır. yaşasın serum!
    ayrıca içkimiz, sigaramız, kumarımız yok bir serumumuz var ona bari laf etmeyin lütfen.
    edit:ekleme.
  • götüm ağrıyor diye geliyor 500 cc sf i bağlatıyorsun (tuzlu su amk) iyileşiyorlar. bazı arkadaşlar içine vitamin de katıyorlar rengi sarı oluyor o zaman serumun, daha çekici oluyor.
  • benim de anlayamadığım sevdadır. zaman zaman iş arkadaşlarımda ya da akrabalarımda net bir şekilde gözlemliyorum, akşam acile gittim iğne vurdular ya da serum taktılar diyorlar.
    allah düşürmesin tabi ki de şimdiye kadar çok şükür acile gitmedim, umarım gitmek zorunda da kalmam. en son iğneyi de 9-10 yaşındayken olmuştum.
    çok da sağlıklı olduğum söylenemez, daha ciddi şeylerle uğraşıyorum ama en ufak bir şeyde hemen serum taktırayım, iğne vurdurayım, ilaç alayım olayları abartılıyor gibi geliyor bana.
    gene de gerçekten ihtiyacı olanlara geçmiş olsun diyorum.
  • çünkü serum yediği zaman iyileşeceğini düşünüyor ve bu da olumlu bir etki yapıyor. neticesinde de daha hızlı ayağa kalkıyor.
    her şeyin en iyisini bilen halkımızın, kendisini asıl iyileştiren şeyin (bkz: plasebo etkisi) olduğunu bilmemesinden kaynaklı bir durum.
  • (bkz: kaç para ulan bi serum)

    allahın tuzlu suyu var lan içinde. bağla gitsin işte ne olacak? ver serumu adam bi saat sedyede sessiz sessiz yatsın. ne kıymetli suyunuz varmış amk.
  • oral alımda sıkıntı var mı? yok. dehidratasyon var mı? yok. iv idame verilmesi gereken bir ilaç var mı? yok. yani hastanın sıvı-elektrolit dengesiyle ilgili en ufak bir sıkıntı varsa vs vereceksin tabi ki. asıl sorun ne sikime her gelen hastaya serum takılıyor/hasta serum talep ediyor. rahatlatıyor herhalde milleti. ucuz da bir şey olunca çatır çatır takıyorlar.

    ha ama tuzlu su diyen arkadaşlara da belirtmek istiyorum, o kadar cesursanız hadi siz bi tuzlu su hazırlayın hassas kantarla da bağlayalım damardan. bakalım kaç saate hastanın sodyumu boku yiyor.

    sf her ne kadar gereksiz kullanılırsa kullansın, ne olursa olsun iyidir. ferahlık verir.
  • eğer gerçekliği varsa da doktorların yönlendirmesi ile olan durumdur. grip oluyorsun ateşler içinde serum takıyor, ishal oluyorsun serum takıyor, bademciklerin şişiyor serum takıyor, böbreklerin agrıyor serum takıyor, bu takılan serumla vucut su kaybını azaltıyor içine eklenen mide bulantısı ilacı alerji ilaçları agrı kesiciler ile vb ile de kendı kendıne iyileşecek olan kişi daha hızlı iyileşiyor. bu mu plasebo etkisi.

    babam kanser ,son aldıgı 4. kür kemoterapi sonrası (ilk üçünde 5 günde ayaklanan adam ) 14 . gün hala yatakta, mide bulantısından yemek yıyemıyor, halsiz su yeteri kadar içemiyor. doktoru ile acilen konuştugumuzda acilen serum dedi ve içine katılacak metpamid vb ilaçları da reçete etti.

    2 gün serum aldı aldıgı günler yüzüne renk geldi yemek yiyebildi, ama dün ve bugun surat sapsarı ve yataktan kalkamıyor. plasebo mu oldu bu serum şimdi , öyle mi iyi oldu ,vucuda aldıgı sıvının etkisinden değil yani
hesabın var mı? giriş yap