• benim bildiğim kadarıyla 4 tanedir, bir tanesi de bayburt'tur. bayındır boyunun yurdu anlamında "bayındır yurt"tan gelir.

    askeri garnizon mantığı ile hareket ettiğimizden,daha çok kale/hisar kurulabilecek -ancak kışlak- yerlere yerleştiğimizden ve genellikle olan bir kaleyi almak yenisini yapmaktan çok daha kolay olduğundan ve haçlı seferleri sonrasında tam selçuklu sonu osmanlı başında anadoluya yerleştik derken yine avrupaya akınlara çıktığımızdan bizim anadoluda sıfırıdan kurduğumuz şehir sayısı sınırlı kalmıştır.

    edit: başlık başa kalmış, başlangıçta 10-15'inci sırada falan olması lazım. ya önceki tüm yazarlar uçuruldu, ya hepsi trolldü ve de sildiler entrylerini yada hepsi protest kişilikliydi ve bir şeylere kızdıkları için sildiler...eğer görünmüyorsa orada yoktur ve eğer ispatlayamazsan asla yaşanmamıştır...
  • üşengeç olmamızdan kaynaklıdır. hazır yemeyi seven milletiz vesselam.
  • anadolu'da şehirleri kuranlar bugün kimler? kimlerin ataları?
    (bkz: hititler)(bkz: frigler)(bkz: lidyalılar)(bkz: urartular)(bkz: sümerler)
  • (bkz: şehir kurmak)
  • (bkz: karabük)

    1930'ların sonuna kadar böyle bir şehir yok. sonra mustafa kemal ata"türk" adındaki bir dahi sanayileşme devrimini başlatır. şuan adı karabük olan şehrin bulunduğu bölge ilk ağır sanayi tesisinin kurulumu için uygun görülür. fabrika yavaş yavaş inşaa edilmeye başlanır. şehir büyür, büyür, büyür. o kadar büyür ki yanındaki safranbolu şehri minicik kalır ve onu içine alır.

    (bkz: daha devam edeyim mi?)
    minik ferman'a ve araştırma özürlüsü öğretmenine selamlar.
  • 2 adet şehir kurmuşlardır. karabük ve ankara...
  • (bkz: karabuk)

    1930'lu yillarda acilan demir celik fabrikasinin etrafina kurulmustur.
  • en başta akıncı millet olduğumuzu unutmamak gerek tabi ama şehir kurmaktan ziyade oturmak anadolu için mantıklıdır.dünyayı kimin yaptığıda pek mühimse eğer selçuklu ve osmanlı eserleri ortadadır.grekler bugün tüketici toplum olmanın cezasını fazlasıyla ödüyorlar.neyse pek de möhim deel kúrdi kelimesinin anlamı dağda yaşayan insanmış daha 2 yüzyıl öncesine kadar dağlarda yaşayanlar değil anadoluda dünyanın herhangi bir yerinde taş bile dikmemişlerdir.konu kilit derdim ama sözlük...
hesabın var mı? giriş yap