• bir türk olarak araştırmalarım sonucu %100 emin olduğum bilgi.
    türkler hayvancılıkla ve askerlikle geçinen insanlar.
    verimli topraklarda otağlarını kurup hayvanlarını otlatan insanlardı.
    at, büyük baş, küçük baş hayvanlar yetiştirirlerdi. kültürümüz gereği biz güzel olana ilgi gösteren insanlardık.

    domuz gibi çirkin ve b*kunu yiyen bir hayvan tüketmezdik veya yetiştirmezdik.

    türklerin %99'una domuz yedirtemezsiniz. alkol günah tövbe ettim bıraktım zamanında içmiştim der belki. ama domuz için aynı şey geçerli değil. domuz ile çok uzağız çok çok uzak.

    arap kültüründen veya islam dini değil bizim domuz tüketmememiz.
    çünkü din diyor ki yiyecek hiç bir şeyin yoksa zor bir durumdaysan domuz eti yiyebilirsin. yani ulaşabileceğin sadece domuz varsa önünde yiyebilirsin günah değil diyor.

    özetle türkler'in domuz yememesi tamamen kültüler bir şey.
  • iyi güzel hoş bir araştırma yapmışsın ama şu domuz bokunu yer yok bilmem ne şöyle böyle lafları artık bayatladı. bakın bırak domuzu insan da aç kalırsa döner bokunu yer. aç kalan hayvan bok yer olay budur. hiç bir domuz demez ki aa bugün incir yemiyeyim dönüpte bokumu yiyeyim.
    bakın arkadaşlar aç kalan tavukta bokunu yer, inekte bokunu yer, mandada bokonu yer, koyunda yer, kuzuda yer. evcil hayvanı olanlar bilir, kedi köpekte bokunu yer. bok bu. muhabbetin resmen boku çıktı.
  • tavuklar da her daim her şeyi yer. aç kalmasına gerek yok. mesela tavuk çok güzel haşlanmış tavuk yer. tavukların arasında kakanızı yapın üşüşür yere düşmeden yerler. domuz olayının hayvanın ne yediği ile hiçbir ilgisi yok yani.
  • tavuk kendini bokunu yediğine göre tavukta yemeyin.
  • bir bu mesele bir de taharet işi hiç bitmeyecek ve sonsuza kadar tartışılacak sanırım.
  • şuan türk olmadığımı öğrendim.
  • her türlü boku yiyip , domuza laf atanları gördüğümüz başlık...
  • tek sebebi domuzun göçerliğe uygun bir hayvan olmaması olan tespit.

    domuzları büyük sürüler haline getirip kilometrelerce yolu gidemezsiniz. ama atlar, inekler, koyunlar, keçiler her türlü koşulda sürü halinde sizinle yol alır. tavukları da kafese koyar götürürsünüz. yoksa türkler pis, çirkin falan diye domuz yememezlik etmiyor. atı yiyen tavuğu yiyen her şeyi yer.
  • türkler'in domuz eti yememesinin domuzun bokunu yemesiyle vs. alakası yoktur. malum domuz hantal hayvan ve türkler de göçebe bir millet. koyun-at gibi gittiğin yere rahat götüremezsin. o sebeple domuz beslememeleri ve yememeleri gayet doğal.
  • ben yiyorum gayet leziz bence.
    edit:imla
hesabın var mı? giriş yap