• genetik olduğu savlanan nedenlerdir..

    haberden alıntı:

    "orta asya’dan göçerek anadolu’ya gelen insanların genetik yapısında farklılık olduğunu söyleyen pediatrik gastroenterolog prof. aydoğdu, şunları söyledi: "genellikle türk kökenlilerin bağırsaklarında 3-3.5 yaşından sonra sütün şekerini (laktoz) sindirmeye yarayan laktaz enzimi düşüyor. dolayısıyla süt içtiğimiz zaman, bu sindirimdeki problemden dolayı, bulantı, karında şişkinlik, gaz, gerginlikler oluyor. bazı insanlarda şiddetli karın ağrısı, ishale kadar gidebiliyor. bunun sorumlusu, tamamen bağırsaklarımızda sütün şekerini sindirecek yeterli enzimin olmaması. türk toplumunda yüzde 50-70 oranında rastlanan durum bu. o yüzden türkler sütü sevmiyorlar."

    kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/…27.asp?gid=229&sz=75755
  • türk anneler bebeklerini en güzel bir şekilde doyurmaya çalışırken ölçüyü kaçırabiliyorlar.

    misalen,
    yengem,artık anne sütü emmeyen bebeğine mama yapıyor haliyle. bebe bisküvisini sütle karıştırıyor.bunun yeterince doyurucu olmadığı kanaatinde olsa gerek bu karışıma bal ilave ediyor. bununla da tatmin olmuyor. biraz peynir karıştırıyor. bu karışımı yemeyi reddeden bebeğini''ham yap,hamm, bak uçak geliyor uçak uçak, aç ağzı kocaman''vb tehditlerle(!)kandırıp yedirtiyor.

    e şimdi bu yavrucak ilerde hiç süt içer mi?daha bebecikken sütten tiksindiriliyor.

    yürümeye, konuşmaya başlayan çocuğa da süt, içine bir miktar bal katılarak ve sıcak olarak servis ediliyor. yine rica minnet, zorla içiriliyor.
    çouk da büyüyüp kendi yiyeceğine kendisi karar verecek yaşa gelince süt içmiyor tabi.

    türklerin sütü sevmemesinin nedeni işte budur: sütü küçükken sek olarak içemememiz.
    ya da illla sütle birşeylerin karıştırılması gerekiyorsa bak ne güzel puding var, sütlaç var, nesquik var.buradan annelere sesleniyorum: ey anneler, bu karışımları da sütten sayın.
  • yogurtun icadina da sebebiyet vermis olabilecek nedenler.
  • memleketimizdeki ineklerin* iğrençlik seviyesini aşmış derecede pis olması ve leş gibi kokması, halkımızın en azından kurban bayramlarında bu hayvanlarla yüz göz olmak suretiyle midenin altüst olması deneyimini yaşamaları.
  • (bkz: sutun kaymagi) (var boyle bir baslik!)
  • muhtemelen doğar doğmaz ilk ve son kez annesinin sütünü emdikten sonra konuşmaya başlayıp çiğ et ve şarap isteyen oğuz kağan'ın başının altından çıkma nedenler.
  • genetik olmadigini dusundugum nedenlerdir. orta asyadaki turklerin mesur icecegi kimizdir ve suphesiz ki kimiz at sutudur.
  • yeşilçam'daki nedeni için (bkz: sütçü)
  • tamamen uydurmadir bunlar...

    (bkz: aslan sutu)
hesabın var mı? giriş yap