• cevre kirliliginin azalmasina yardimci olabilecek elektrikli taksi cesidi.

    tabi her iyiligin cezalandirilmasi gerektiginden cevreci taksileri kullanan mal musteriler normal ucretin daha fazlasini odeyeceklerdir.

    (bkz: onlar konusur ak parti yapar)
  • sadece elektrikli degil ayni zamanda luks araclari da kapsayan taksi cesidi. ucreti daha pahali olacakmis. indi-bindi 9.95 tl . ( 10 verip ustunu beklemeyeni sksinler.)

    luks sinif nedir merak ediyorum dogrusu, eger bir siniflandirma varsa tabi ki bunun icin alt limit seklindeki araclar yapilir herhalde.

    yalniz ben turkuaz renge takildim, yakismayacak taksiye, tamam iktidara yaranmaya calisiyorsunuz , anladik cok bariz, ama disneyland'a cevireceksiniz istanbul'u.

    bir de taksiciler odasi baskani demis ki : "hükümetimizin taksici esnafına göstermiş olduğu ötv muafiyeti desteğine duyarsız kalmadık". peki sari taksileri duzelttiniz mi efendim? hala kulustur arabalar goruyoruz caddelerde. iki amaciniz var; uste yalakalik ve milleti somurmek.

    tekrarliyorum, hizmet derdi olan once sari taksileri duzeltir.
  • duyarsız kalmamışlar. kardeşim daha pahalıya taşıyacaksın, alooooooooo, duyuyor musun? daha pahalı diyorum. sanki bedavaya beşiktaş nişantaşı dolmuş çekecek. neyine kayıtsız kalmadınız?

    açılış ücreti denilen şey soygun lan ona mi duyarsız kalmadınız. ise her sabah taksiyle giderdim, artık otobüsle gidiyorum. bu açılış ucreti zamazingosu bir şey değiştirmedi, sadece kendi çapımda protesto ediyorum.
  • normal taksi plakası 2 milyon ise bu 4 milyon olur muhtemelen.
    şimdiden verelim bakınızı (bkz: turkuaz taksi plakası)
  • elektrikli olmasına rağmen benzin/dizel/gaz ile çalışan taksilere göre %15 daha pahalı olan taksi...

    olm mal mısınız siz? yakıt parası onda birine yakın, arabanın parasını mı çıkarıyorsunuz halktan?

    haber
  • istanbul sokakları demişler ama beylikdüzü de bu sevdaya dahil değil mi? bir de kullanım teşviği açısından fiyatların makul tutulması gerekirken %15 daha fazla olması neden?
  • 2015 yılında berlin’de tesadüfen bindiğim taksinin tesla olması ve şöförün araç hakkındaki sorularıma çok ayrıntılı bilgi vermesi sonucu şakayla karışık “bu tesla’nın pr projesi sanırım, siz de taksi şöförlüğü yapan bir insana göre fazla naziksiniz, tesla’ya çalışıyor olmalısınız” soruma “evet” cevabını almıştım.

    dünyada ilk kez türkiye’de taksi olarak kullanılıyor kısmı türkiye’deki pr firmalarının işi.
  • dün kanyon avm önünde görüldü
  • son günlerde türediler. 2017 entrylerindeki gibi elektrikli falan değiller, yine yolunu bulmuşz galiba. sadec itaksi ile çalışan taksi diye düşünüyordum çünkü son uber olaylarından sonra birden ortaya çıktılar yağmur sonrası salyangozları gibi.
    bazı taksicilerin bil haberi yok ne olduğundan. bayaa bmw, passat falan bir çoğu. aynı renk tonu ve şeritlere sahipler. millet daha ne olduğunu bilmezken tek torna hesabı bir yerde ekonomisi oluşturulmuş durumda.
    hoş rant güzel rant.
    (bkz: svihs)
  • son dönemde taksilere d segment araç şartı gelmesinden sonra elektrikli araçlar haricinde passat, a4, superb, insignia, talisman v.b. araç modellerinden yapılmış taksiler de bu şekilde yollarda dolanmakta. en çok passat olanından görüyorum ben.
hesabın var mı? giriş yap