• dünyanın tek ölümsüz canlısıymış...
    http://www.milliyet.com.tr/…e=27.01.2009&b=dunyanin tek olumsuz canlisi&ver=99
  • ölümsüz bir kurgu karakter olan dracula ile adının kafiyeli olması, dikkatli gözlerden kaçmayan teoride ölümsüz denizanası türüdür.

    yıllar sonra not: "idinin kifiyili ilmisi dikkitli gizlirdin kiçmiyin dinizinisi"...
  • milliyet gazetesi'nden tam 417 gün sonra sabah gazetesi internet sitesinde de aynı başlıkla haber edilen pek minik deniz canlısı.

    (bkz: temcit)
    (bkz: temcit pilavı)
    (bkz: temcit pilavi gibi isitip isitip one surmek)
  • istese dünyayı ele geçirebilir gibime geliyor. bir de şaşırdığım konu, kozmetik dünyası nasıl hala bu hayvancağızı kötü emellerine alet etmemiş hayret. salyangozlu krem bile yapmışlardı yamulmuyorsam.
  • paradoksal bir canlıdır. "şimdi ben bu canlıyla bir yerlerde karşılaşsam, iki hoş beş ettikten sonra kolundan tuttuğum gibi (!) sudan çıkartıp eve getirsem, halının üstüne koysam yine de yaşamaya devam edecek mi yani?" gibi saçma sapan bir sorunun aklıma gelmesine neden olmuştur.
    (bkz: ölümsüzlük)
  • uygun şartlarda bulunduğu zaman milyonlarca yıl yaşayabilecek olan canlı. yavaş üreyeceğini düşünüyorum, sonuçta evrim sürecinde bütün yönleri keskinleştirmeniz imkansız. tabi öyle ahım şahım bir araştırmam yok bu hayvanla ilgili.
  • kesin uzaylı modele bak http://i.radikal.com.tr/…9/01/27/fft5_mf109661.jpeg ölümsüzlük ne ya ölümsüzlük olur mu hiç ama uzaylıya olur. bence kalamarlar ve deniz anaları dünyaya uzaydan düştüler. bunlar uzayda savaşa tutuşmuşlardı karşılıklı top atışları falan gemiden gemiye sonra ağır hasar alınca canlarını kurtarmak için iki gemi birden en yakındaki yaşanabilir gezegen olan dünyaya geldiler ve şimdi denizlerde bu iki canlı arasındaki savaş devam etmektedir. kalamarlar deniz analarını yiyorlar ama deniz anaları dünyaya daha iyi uyum sağladılar onlar da denizleri yiyorlar ve sayıları her zaman kalamarlardan daha fazla. kalamarın rakının yakışması tabii kalamar toplumunun şanssızlığı oldu ama diğer taraftan da japonlar deniz anasının lezzetini öğrendiler son yıllarda. böyle giderse onların da başı dertte.

    kalamar olsun, deniz anası olsun bunlar kımıl kımıl renkler çıkarıyorlar ve çok uzaklarda gezegenlerine sinyal yolladılar. şimdi oralardan gemiler çıktılar dünyaya doğru geliyorlar. hangisinin gemisi önce gelirse savaşı o taraf kazanacak, biz her türlü götteyiz çünkü adamları pişirip yiyoruz. deniz anaları önce gelirse bir şansımız olabilir çünkü biz onları yemiyoruz. sadece japonlara sarabilirler bize dokanmazlar. ama kalamarlar önce gelirse tüm akdeniz toplumları gibi biz de tehlikedeyiz.
  • özetle, cinsel olarak erişkin hale geldikten sonra hücrelerini tekrar erişkin olmayan hallerine dönüştürebildiği için ölmeyen canlı. 15 yaşına geldikten bir süre sonra 6 yaşına döndüğünüzü ve bunun sürekli tekrarlandığını düşünün, ona benziyor.
  • (bkz: her canlı ölümü tadacaktır)

    ''lan ölmüyor, nasıl tadacak lan bu ölümü'' diye beni derin düşüncelere sevkeden denizanası türüdür.
  • http://en.wikipedia.org/…iki/biological_immortality

    yani ölmesi için kalbine kazık saplamanıza falan gerek yok. üstüne basmanız yeterli.
hesabın var mı? giriş yap