turuncu hesap
-
bir kadın bir erkek dizi karakterlerinin reklamında boy gösterdikleri ingbankın "vade derdi olmayan" yeni mevduat hesap şeysi.
-
verdiği %9,5 faiz oranı* sadece ilk üç ay için ve 250.000 tl nin altındaki meblağlar için geçerli olan hesap.
(kknyyk reklamlarda aşağıda yer alan o küçücük bu yazıyı ancak manyaklar okur punto ve hızına sahip yazıda yazanları aktardı.)
teşekkür: 507 uyardı, iki değil üç aymış. -
verdiği %9,5 faiz oranı sadece ilk üç ay için ve 250.000 tl nin altındaki meblağlar için geçerli olsa da sonraki aylarda da %8,5 faiz öneriyor. bu da piyasanın üstünde (örneğin akbank tutar ve süreye göre 6,5 - 7,75 arası öneriyor (bankadan veya online da değişiyor oranlar) üstelik 7,75'de alt tutar 100.000 tl. bunda alt sınır yok)
-
ing bank tarafından uygulanmaktadır. benim bildiğim en yüksek faizi gün itibarıyla 8.35 ile denizbank vermektedir.
-
-
rengine aldanılmaması gereken hesap.
işi para alıp satmak olan bir kurumun amacı tektir. cebinizdeki parayı en düşük fiyata alıp, siz para istediğinizde en yüksek fiyattan satmak. istediğiniz para kendi paranızsa, çıkarabileceği her türlü zorluğu çıkarıp içinden biraz daha kendine almak.
bu işler maalesef böyle sevgili turuncular. ne olduğuna bile bakmadan yazdım bunları. uzak durun. mümkünse bankalarla ilişkinizi minimuma indirin. hatta mümkünse, hiç bir bankayla en ufak bir işiniz olmasın. -
hesaptır ancak vadesiz hesap değildir. turuncu hesap türkiye' de çok fazla bilinmiyor. bu yüzden "diğer bankalarda faiz %7, bizde ilk 3 ay %9.5" demek doğru değil. rekabet açısından bakacaksak elbette iyi.
-
vadeli hesaplardan zaten hesap işletim ücreti alınmamaktadır.yalnız iş vadeli hesaptaki parayı bozup vadesiz hesaba aktarmaya gelince bu ücret vadesiz hesaptan alınacağı için karşımıza çıkar.
3 ay için % 9.5 hoşgeldin faizi ile 1000 tl için kabaca bir hesap yaparsak gelir vergisi düştükten sonra alacağımız getiri 1020 tl olacaktır.aylık 6.667 tl gibi bir rakama denk gelmektedir.
vadeli hesaplara ve likit fonlara kesinlikle karşı olan birisi olarak diyebilirim ki bu hesaplar sizi değil bankanızı ihya eder. -
-
harbiden de turuncudur bu hesap. bakınız
edit: denemek icin bir 100 tl yatirdim gunde 0.03 kurus gibi bir faiz getiriyor.
edit: 1000 lira da günde 20 kuruş getiriyordu.
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap