• yazı karakterlerini, itme kuvveti ile algılayan telefon.
  • artık bulmanın zor olduğu telefon türü..

    edit: bugün nokia 301 aradım, avea, vodafone ve turkcell bayiinde bulamadım.. hepsi artık pek tuşlu telefon satmıyoruz, teknoloji marketlerine gidin belki bulursunuz dediler..
  • sırf tuşlu telefon diye bir başlık olması bile teknolojinin kabullenilişi hakkında bize bir şey anlatıyor. telefon dediğin tuşlu olur zaten ne var ki bunda diyenler (ben dahil), malesef biz geride kaldık.
  • dünya'da üretilen ilk tuşlu ev/cep telefonu ve ilk ekranlı telefon motorola'ya ait. ilk dokunmatik telefon ibm, ilk renkli telefon siemens, ilk antensiz telefon nokia, ilk mp3 çalarlı telefon samsung, ilk bluetooth ericsson ve ilk kameralı telefon sharp. takvim yaprakları ocak 2007'i gösterdiğinde ise hiç kimse tehlikenin farkında değildir. steve jobs'ın gülümseyerek tanıttığı bu yeni cihazı hiçbir üretici ciddiye almaz. dünyanın en büyük şirketlerini yutacak karanlık çağ gelmek üzeredir.
  • qwerty klavyede erişemediğim hızlara erişebildiğim, bana göre metin yazması en keyifli telefondur.
  • arayıp bir türlü bulamadığım telefon türü.

    şöyle ki, aslında internette oldukça fazla tuşlu telefon satışı var. ancak, çok büyük bir çoğunluğunun yorumlarında kayıtlı olmadığını, çok kısa sürede bozulduğunu vs okuyorum. fiziksel mağazalara (turkcell, vodafone, türk telekom vb.) gidiyorum oralarda ise esamesi okunmuyor. gözler nokia'yı arıyor.
  • üniversite sınavına hazırlanan öğrenci telefonudur.
  • kullandığım telefon türü.

    modelini bilmiyorum ama fm radyolu bir samsung kendisi. vallahi whatsapp'ı veyahut insanlarla iletişim kurulan hiçbir uygulamayı aramıyorum. sürekli birilerinin hayatına tanıklık etmemek bence güzel bir duygu.

    aradığım tek şey google. otobüs saatlerine bakamadığım için durakta amele gibi bekleyebiliyorum ve lithium olmadığı için elektronik kitap okuyamıyorum. bir şey olmaz, diyorum. otobüs ben saatine bakmasam da gelir. kitap da zamanında çok okudum, beni mutlu etmeye yetmedi. yine de kağıttan okuyorum ama sürekli kitapla yürümek biraz canımı sıkıyor.

    tuşlu telefonun en tuhaf yanı insanların bakışları oluyor. aşağılık insanoğlu her şeye alışır, demişti dostoyevski ama bu kadar mı çabuk alışırlar be dosto'cum. 10-15 yıl önce herkesin elinde olan telefonlardan birini görünce insanlar sorgulayıcı gözlerle bakıyorlar. telefon işte lan, nesine bakıyorsun. ilgi çekmek isteyenlere önerim, fm radyolu bir samsung alsınlar.

    benimkinin şarjı on gün falan gidiyor. rehberimde üç dört kişi kayıtlı, o yüzden sürekli telefon görüşmesi yapmadığımı söyleyebilirim. belki başkasının fm radyolu samsung'u on gün gitmeyebilir o yüzden.

    öneririm. kalıcı olmasa bile iki üç ay böyle takılın, hayatınızın arka planındaki iğrenç gürültünün yok olacağına eminim.
  • en sevdiğim.
  • casper'ın üstün özellikli (!) akıllı telefonunun ekranı kendi kendine cartayı çekince evde evladiyelik tuşlu bir telefon buldum. nokia'nın 1112 modeli. ne hikmetse hala çalışıyor. yalnız pilinde sorun var. birkaç zaman bunu kullanacağım sanırım. fakat arkadaş bu eski telefonlarda mesaj yazmak nasıl bir eziyetmiş! allah'ım, nasıl yazıyormuşuz biz bununla mesajları. öte yandan akıllı telefonumun başına gelenler, freudyen bir yorumu hak ediyor doğrusu: acaba geçmiş zaman özlemi, beni, farkında olmadığım bir şekilde teknolojiyi tahrip etmeye ve eskiye ait nesnelere yönelmeye mi itiyor? hakikaten eski telefonu alıp o kalın uçlu şarjı takınca bir hoş oldu içim... her ne halse, neticede herkes biraz özler kendini.
hesabın var mı? giriş yap