• duvarları boydan boya kaplayan beyaz fayansların, insan elinin fazla değemeyeceği yerlere kadar uzanan ve bayram temizliğinde süpürüleceğini bile bile kısa vadede iyi yere kapak atan örümcektir. tuvalete gelen minik sinekleri avlayıp yemek dışında hiç bir amacı olmadığı düşünülse de yuvayı terk eden yavrularının ekosisteme kesinlikle katkısı bulunacaktır. şahsen ben yuva yıkanın yuvası olmaz lafından yola çıkarak genelde dokunmuyorum yuvalarına.
  • evlere yuva yapan örümcekler, mikrop saçmadığı ve insan yaşamını tehdit etmediği gibi pislik yayan envai çeşit böceği/sineği tüketirler. beşere zarar vermediği gibi yarar sağlayan bu mahlukatı öldürüp de, sinekten ve böcekten şikayet etmek ise düpedüz akla zarar bir durumdur. 8 bacaklı garibanların düşmanı değil, dostu olmanızı tavsiye ederim; zira onlar bilmeden de olsa sizin ve ailenizin mutluluğu için çalışırlar.
  • evini temizlemen için uyarı veriyor. ekosisteme katkısı senin temiz olmanı istiyor işte. genelde uzun süredir kullanılmayan binalarda ve öğrenci evlerinde olur.
hesabın var mı? giriş yap