• içişleri bakanlığının yaptığı açıklamaya göre artık eski usül radarlar kaldırılıp yerine giriş ve çıkış süresini hesaba alan hız koridoru uygulaması koyulacakmış böylece anlık hızlanmalardan doğan haksız cezalar da tarihe karışacak gibi.
    kaynak
  • hız yapmayı seven biriyim, hükümetin vergi ve halktan para toplama yöntemlerinden de son derece rahatsız olan birisiyim. fakat bizim insanımız bir tek bundan anlar. kazalarda yüzlerce kişi öleceğine herkes 120 ile gitsin olsun bitsin.
  • medeni bir ülkede olması gerekendir, tuzakmış şaşırtmacaymış ne saçma işler.
    ama bizim vatandaş durur mu, 150-160 ile gidip bir benzinlikte tuvalet molası verir ortalama giriş çıkış süresi 90'la gidenle aynı olur.
  • detaylarını bilmiyorsam mazur görün fakat şehirler arası yolda 1.noktadan 200km/h hız ile geçip arada 10 dakika mola verip 2.noktadan da aynı hızla çıksam 2 nokta arası ortalama hızım 10km/h'e kadar bile düşebilir. e bu şimdi mantıklı mı? öyle bir hızı hayatımda görmedim ama türk milletini düşününce bunu yapacak olanlar kesin olacak.
  • çember daralıyor
  • ülkesinin iç işlerinden sorumlu olup aynı zamanda ülkenin güvensiz olduğunu söyleyen sırma saçlı bakanımızın bu kez de vatandaşa “tuzak” modeli radar uyguladıklarını itiraf ettiği bir başka beyan.

    koskoca devletin bakanı önceden usulsüz radarlama yaptıklarını itiraf ediyor. kanunen uyarısız radar yapmak yasak iken bakanın bunu itiraf etmesi...

    neyse üstüne gidilince küsüp istifa ediyor çok şey etmemek gerek. kıyamam.
  • başarılı uygulamadır. sonuna kadar detekliyorum. ben olsam aşağıdaki gibi etaplara ayırırım. kısa sürde masrafını çıkartacaktır;

    giriş<-->ilk mola yeri
    ilk mola yeri<-->ikinci mola yeri
    ikinci mola yeri<-->çıkış
  • para cezası çözüm değildir ve olmayacaktır. verilen cezalar kimisi için çok ağırken kimisi için hız zevkini tatmin etmek uğruna verilmiş ufak bir bahşiş oluyor. cezalar; sosyal hizmet, trafikten men ya da hapis cezaları olarak uygulanmalı ve yollara mantıklı hız limitleri koyulmalı. şu haliyle bir çok vatandaşta, devlet vatandaşa pusu kurup para kazanıyor hissiyatı yaratıyor ve bu his insanları daha çok suça, daha çok arka kapılara itiyor. devlet bizi soyuyorsa biz de işimizi biliriz düsturuyla hareket eden çok vatandaş var. velhasıl bu ceza yöntemi suçu önlemiyor, aksine sanki suç işleyen arttıkça devletin işine geliyor hissiyatı yaratıyor.
  • bu koridorların bulunduğu bölgelere güzel tesis/benzinlik açan köşeyi döner.

    zira bizim halkımız bunu 200 ile git sonra bir kahve sigara iç olarak algılayacaktır. kahveyi sigarayı da koridorda içeriz cezayı da yemeyiz diye düşüneceklerdir.

    ayrıca yolculuk yaparken cezayı maliyete katıp hesap yapan çok kişi tanıyorum. adam zaten panamera ile s63ile çıkıyor o yola. vereceği 1000lira koymaz. çeşme'de bahşiş olarak daha fazlasını verecek zaten.

    sen bu insanları bu cezalar ile caydıramazsın.

    esas tehlikeyi de bunlar yaratıyor zaten.kocaman yolda 140-150 ile orta şeritten giden adamın trafiğe bir sıkıntısı yok otobanda vs
  • (bkz: cem uzan'a hapis şoku)

    her sene trafikte güya reform yapıyoruz. magandalar azalmadıkları gibi katlanarak artıyorlar.

    uygulama gündeme gelir, tabelalar, kameralar, cihazlar, şerit boyama işlemleri yandaşlara ihale edilir. uygulama pratikte hiç hayata geçmez. istiklal marşı ve kapanış.

    gerçek bir "trafik reformu" vadeden siyasetçiye tereddütsüz oy veririm.
hesabın var mı? giriş yap