• kaynak

    eğer doğruysa,erkeğin tepkisi bana biraz abartılı geldi,yine de bu kadar ufak bir detay bile ayrılığa sebep olabiliyorsa ikisi için de hayırlısı olmuş diye düşünüyorum.
  • ben erkeğe hakverdim. daha evleneceği adamın basit bir isteğini yerine getirmeyen, önemsemeyen kadın evlenince neler yapar kimbilir.
  • daha önce uyardığı halde tuzlu yapıldığı için sonuna kadar haklı damat adayıdır.

    hem tuzlu kahve ne anasını satayım. saçma sapan gelenekleri de yaşatmayıverin.

    aklıma gelmişken bkz: kız isterken içtiği kahveden zehirlenip ölen damat

    edit: "kahveden zehirlenip ölen damat" haberinin gerçek olmadığını biliyorum. b.ku çıkmış bir "geleneği" çok güzel eleştirdiği için ekledim başlığı. yine de uyaran arkadaşlara teşekkür ederim.

    saygılar.

    edit 2: destek verenlere kızanlar olmuş. bir de "kadın kadının kurdudur" diye kadınlara ayrıca sitem edenler var. sanki gelin adayı tuz katınca damat adayı tekme tokat girişti, ağız dolusu küfretti de biz "eline sağlık" dedik. adam çok net "yapma" dediği halde yapılan bir şeye tepki göstermiş. çok da iyi yapmış. bunu da kadın düşmanlığına bağladınız ya pes vallahi. feminizm diz çöküp ağlıyor zoraki ilişkilendirmeniz karşısında.
  • uyarıya rağmen yaptıysa erkek haklıdır. bu abuk sabuk türk adetleri niye üretildi anlamış değilim.. bu kahve değil, içine tuz girdiği vakit vücuda alınmaması gereken bir maddedir.

    tweet altında kız kurtulmuş yazmışlar. tuzlu kahveyi reddeden bir damat adayı gerçek yüzünü gösterdi diye eleştirmişler. kusura bakmayın ama aptal aptal gelenekleriniz ile kafayı yemişsiniz.
  • gelenekler ne yazık ki yanlış bilinmekte. tuzlu kahve istenmeyen talibe yapılır. şekerli yapılırsa istenen kız da evliliğe razı demektir. damat adayı sonuna kadar haklıdır.
  • e oldu olacak, biri damada bok yedirsin. sonra da bu gelenek olup, asırlarca devam etsin. isteme olayından tut, ta düğününe kadar saçma bir uygulama. gerdek hariç!
  • mantıklı bir harekettir. tuzlu kahve mi olur amk?
    yorumlarda “sevseydi zehir içerdi” demişler.
    iyi de eleman baştan söylemiş, ve salak kadın yine de yapmış.
    burada sevmeyen kadın gibi duruyor.
  • mantıklı olandır. kız söylemiş işte "ben geri zekalıyım" diye. inat etmeye gerek yok. almış adam uyarıyı. daha önce söyledik bunları.

    edit: #124784638
  • zaten bu adetin anlamını bilen kız kahveye tuz dökmez de neyse.

    ana konuya gelelim, tarafların birbirlerini isteme merasimine kadar çoktan tanımış olmaları lazımdı. tuz yüzünden evi terk edip merasimi bozmak bana mantıklı ve normal bir insan davranışı olarak gelmiyor. şimdi hanım kızımıza gelelim. insan hiç mi tanımaz evleneceği adamı? hadi diyelim yıllardır seni isteyen adamın kahvesine tuz koymak içinde ukte kaldı ya da yan etkenler olaya dahil oldu. belki heyecan belki başka bir şey. sen seni bir hatanda hoş göremeyen bir adamı nasıl evine alabildin , nasıl bu durum buraya kadar gelebildi?

    ya bahane ya da gerçekten ortada iletişimsizlik söz konusu.
  • (bkz: fatality)

    kral resmen glory kill almış.
hesabın var mı? giriş yap