• bilddiğimiz tereyağının tuzlu hali...
    bazen mayalanırken ilk yapım aşamasında tuz eklenir bazende yağ olu bittikten sonra sıcak biryere koyulur ve hafif yumuşaması sağlanır* tuz eklenir ardından karıştırılır tekrar sertleştiğindede tuzlu tereyağ olur...
    tadına doyum olmaz..
    kahvaltıda kızarmış ekmek üstü tereyyağına ayrı lezzet kadar...
  • sıcak köy ekmeğiyle süper bir ikili oluşturan muhteşem lezzet. olsa da yesek.
  • (bkz: kerrygold)
  • türkiye'de niye popüler olamamış anlayamıyorum. tam damak tadımıza uygun şahane bir lezzet halbuki. fransa başta olmak üzere bir çok ecnebi memlekette restoranlarda yemekten önce atıştırmalık olarak bu yağ ve ekmek veriliyor.

    marketlerde de bildiğin tuzlu/tatlı diye ayrılıyor tereyağı reyonu.

    linç editi: sevgili kardeşlerim görüyorum ki yurtdışına gitmek bile insanlara küfür etmek için yeterli bir sebep olarak görülür olmuş, yazık. waow çok havalıyım bi ayağım avrupada hepiniz eziksizniz mi dedim lan ben?

    herkes köyümde var, biz sürekli yiyoruz, biraz yaşadığınız yeri tanıyın yazmış.

    abi demek istediğim türkiye'de yerleşmiş böyle bir ayrım var mı? yani markete, bakkala gittiğinde tereyağı alacağım diyip sepete atıyorsun bitiyor. bu tuzlu mu tatlı mı diye tereyağı seçimi yapanınız var mi cidden? kastettiğim bu. siz bunu senelerdir yiyorsanız da zaten köyünüzde yapılageldiği şekli tuzludur da ondan.
  • bunun türkiye'de popüler olmadığını zannedenler ve tuzlu tereyağıyla gidip taaa ingiltere'de tanışanlar, memleketin neresindeki fildişi kulede yaşıyorsunuz lan?

    bizim köşedeki markette bile var tuzlu tereyağı. eskiden köylerde kışlık tereyağı çabuk bozulmasın diye tuzlarlardı.

    yani hakikaten çok cahilsiniz ve yaşadığınız toplumdan bihabersiniz; daha da bir şey diyemeyeceğim ben.
  • kış mevsiminde kullanılacak olan tereyağını, soğuk suda birkaç kez yıkayıp, sonrada tuzlayıp saklarlar bizim memlekette. böylece tereyağı bozulmadan muhafaza edilebildiği gibi, lezzet bakımından da zenginleştirilmiş olur.
  • kuymak- mıhlama tuzlu terayağ ile daha güzel olur diye düşünüyorum.
  • yemeğe, pilava koyulan tereyağı tuzsuz tercih edilir ki yemeğin tuz ayarı bozulmasın.
    tereyağı-bal ikilisini yiyeceksen gene tuzsuz tereyağı kullanırsın.

    ama tulum peyniri yerken önce ekmeğe tuzlu tereyağını sürersin, üstüne tulum peyniri... işte o zaman tadına doyum olmaz.
    bu bilinir memlekette yaa. bilmeyen olmasına şaşırdım. herhalde evlerde yemeklerde de tereyağı kullanıldığından ekseriyetle tuzsuz tereyağı bulunduğundan bilmeyen bilmiyor.
  • 18 sene antalya'da yaşadım, 6 senedir de ankara'da yaşıyorum ve daha hiç "tuzsuz" tereyağı yemedim. hem de öyle marketlerde satılan hazır paketlenmiş yağlardan da değil. bildiğin köylüden alıp kendimizin tuzladığı tereyağı. gerçekten bazen o kadar çok şaşırıyorum ki bu bizim insanlarımıza. biraz kafamızı kaldırıp çevremize baksak daha farkına varacağımız çok şeyin olduğunu göreceğiz.
  • özellikle karlıdağ tuzlu tereyağ bana göre efsanedir.

    sadece kızarmış ekmeğin üzerine sürülmesine izin veriyorum evde. 950 gr'lik paketlerde satıp 50 gr istihkakımı kesmeniz ise ayrı bir ayıp oluyor,torkuluk yapmayın.
hesabın var mı? giriş yap