• akıllı tv özelliği olması için tonlarca para vermeyin, harici bir android tv hem daha hızlı çalışacak hem de size büyük oranda kâr sağlayacaktır.
  • yetkili servise 800 tl bayılıdıktan sonra aldığım tavsiye; tv almadan önce kaliteli bir markanın akım korumalı prizini alın.

    uluslararası standartlarda üretilen gayet şık ve şekilli tvlerimiz ülkemizdeki akım dalgalanmalarını çok da iyi tolere edemiyor malesef. o güzelim ledler, lcdler akım değişimine karşı çok hassaslar. belki 5-10 bin verdiğiniz tv için, 100 tl daha verin bir priz alın rahat edin.
  • odanıza göre tv boyutu konusu hikaye, paranızın yettiği en büyük ekranı alın.
  • 3d güzel teknoloji ama, yaklaşık 2 senedir 10 film izlememişimdir. o yüzden çok gerekli bir özellik olarak düşünmeyin. gerçi tv de maç izleyen biriyseyiz dsmart haftada birkaç maçı 3d olarak yayınlıyor.
  • 'philips olmaması' işinize yarayacak en iyi tavsiyedir kuşkusuz.
    adına kanıp sakın almayın! eğer internetten araştıracak olursanız şunu siz de görebilirsiniz; philips tv'lerde garanti süresi dolduktan birkaç ay sonra ekran kararıyor. ses var, görüntü yok!
    bu konuda o kadar çok şikayet var ki inanamıyorsunuz.
    eğer şanslıysanız tv bu arızayı garanti süresi dolmadan veriyor. ama o da ayrı bir dert tabi...
    öte yandan bu arızayı tamir ettirmek için 550 tl ile 800 tl arası fiyatlar dillendiriliyor piyasada. yetkili servis '600 civarı olur' diyor.
    bilmiyorum dünyanın başka yerlerinde durum nasıl ama philips, türkiye'de tezgahını bu şekilde kurmuş. televizyonu alıyorsunuz ve sürekli para ödemek zorunda kalıyorsunuz...
    gidin samsung alın... hatta gidin vestel alın daha iyi. vestelin hiç değilse servisi ucuz.
    philips kesinlikle al-ma-yın!
  • yukarıdaki entry'leri okudum, şunu bahsetmeliyim ki şunu alın bunu alın demek kadar aptalca bir şey yok. ihtiyaçlar ve beklentiler vardır.

    tavsiyelerime gelirsek;

    1. hangi işletim sistemli televizyon almalıyım?

    - akıllı tv alıyorsanız kesinlikle android yani google tv arayüzlü almanızı öneririm. google tv arayüzü nasıl diye sorarsanız örnek

    -her android tv lisanslı android tv değildir, yani çok ucuz android diye satılan tv'lerde 1080p netflix bile izlemeyezsiniz ve içinde google play olmaz. google widevine l1 lisansına sahip bir tv almanızı öneririm.

    -google widevine nedir ve nasıl çalışır?

    -tizen, webos gibi işletim sistemleri ne kadar iyi olsa da günün sonunda android kadar esnek olmaması can sıkıyor. örneğin android televizyonumda stremio kurulu, netflix ve prime'da olmayan filmleri çok rahat şekilde bulup izleyebiliyorum. yine aynı şekilde apk kullanımı esnekliği var.

    -tüm bunların yanında google tv yıllar geçse de güncel kalır. yani diğer üreticilerin oem işletim sistemlerinin 5 yıl sonra netflix, youtube çalıştıracağının bir garantisi yok. örneğin şuan eski lg televizyonların bir kısmı exxen yükleyemiyor veya 2014'de aldığım philips tv netflix, youtube açmıyor.

    ---

    -peki bu bahsettiğim l1 widenine lisanslı google tv'leri hangi markalar kullanıyor?

    vestel ve philips'in bazı modelleri, sony, tcl en bilinen google tv kullanan markalar.

    ---

    2.hangi tv'ler hangi işletim sistemini kullanıyor?

    samsung(tizen): standart netflix,youtube, bein izleyicilerinin beklentilerini karşılar fakat ne kadar uzun süre güncelleme alır soru işareti. uygulama marketi android gibi zengin değil.

    lg(webos): bu işletim sistemini uzun boylu deneyimlemedim fakat önermiyorum, kullanan büyük bir çoğunluk memnun değil.

    vestel(qui ve android tv):qui vestelin yeni işletim standart netflix,youtube,bein izleyicilerinin beklentilerini karşılar fazlasını beklemeyin. güncellenebilirlik konusunda ilerde ne olur bilmiyorum. android google tv'yi söylemeye gerek yok zaten.

    philips(android ve saphi): saphi kesinlikle ve kesinlikle uzak durulması gereken bir işletim sistemi. çok yavaş çalışıyor ve genellikle uygulamaları 3-5 yıl sonra çalışmaz hale geliyor.

    tcl: android
    sony: android

    ---

    3. hangi paneli tercih etmeliyim?

    -mükemmel bir görüntü isterim, bütçe sınırım yok, dikkatli kullanırım, günde en fazla 4-5 saat açık kalır diyorsanız kesinlikle oled bir televizyon almanızı öneririm. yalnız dediğim gibi sabahtan akşama kadar esra erol, müge anlı çalacaksa televizyon kesinlikle oled tercih etmeyin, hem paranıza yazık olur hem de paneliniz yanar uzun süreli kullanımda.

    -qled panaller orta-üst seviye televizyonlarda güzel tercihtir, oled'e göre daha dayanıklıdır, günlük kullanıma daha uygundur.

    -led paneller ise en alt seviye panellerdir, genellikle ucuz maliyetli televizyonlarda kullanılır, led panelli televizyon alırken dikkat etmeniz gereken nokta panelin ips olması. va ve tn panellerden uzak durmanızı öneririm.

    ---

    4. ps4 veya xbox bağlamak için televizyon alıyorum neye dikkat etmeliyim?

    - televizyonun kesinlikle oyun modu olmasına dikkat edin, eğer oyun modu yoksa o televizyonda muhtemelen gecikmeli görüntü alacaksınız. bu özellik üst seviye televizyonların çoğunda bulunur fakat alt seviye tv'lerde olmayabilir.

    ---

    televizyonlar temel olarak panel ve anakart olmak üzere 2 parçadan oluşur ve bu parçaların tamiri pek mümkün değildir genelde kullan at mantığında yapılır.

    günümüzdeki televizyonların panelinin ortalama ömrü 5 yıldır. yani bir televizyon alırsanız ortalama 5-6 yıl içinde çöp olacağını bilin. ha bu televizyonların bazıları 3 yıl içinde bozulur, bazıları ise 7 yıl gider. bu biraz kullanıma birazda şansa bağlı.

    yeni nesil anakartlarda tamir genellikle pek mümkün değildir, sıfırı zaten televizyonun yarı parası. aynı şekilde panelde de tamir münkün değildir, bir panel neredeyse televizyonun sıfır parası.

    eski lg, sakai gibi çok kaliteli panel üreten firmalar artık üretmiyor. hem maliyetleri düşürmek amaçlı, hem de planlı eskitmeden dolayı.

    ---

    son olarak şunu belirtmek isterim, alacağınız markanın servisine dikkat edin. bazı markalar ne kadar iyi olsa da türkiye'deki servisleri çok kötü. özellikle son yıllarda philips ve tcl markalarından herkes şikayetçi.

    oled veya qled gibi üst seviye tv alıyorsanız kesinlikle garanti süresini uzatma varsa uzatmanızı öneririm.

    ben servis olarak türkiye'de vesteli tek geçerim, hem 36 ay garanti sunuyorlar, hem de her ilde, ilçede ilgilenen servis ağı var.

    ---

    şimdilik aklıma gelenler bunlar.
  • samsung kesinlikle eskisi kadar kaliteli değil. bizdeki daha ilk senesinde bulutlanma sorunu çıkardı. garantiye yolladık. düzeltip geri getirdiler. 6-7 ay sonra yine aynı sorun. boşuna marka fanatikliği yapmasın kimse. mutfakta bilinmedik marka bir led tv var, samsung’dan en az 4 yıl daha eski olmasına rağmen hiçbir sorun çıkarmadı. büyük oranda şans işi bence.
  • donanımhaber'deki ilgili başlığa bakmamak şeklinde özetlenebilir. bilgileniyorsunuz ama bu bilgi sizi bilge değil şaşkın yapıyor. her yer kötü her şey kötü hepsi sorunlu. kafanızdaki sorunsuz tv imajı yok oluyor. sorunlulardan hangisini tolore edebilirim sorusu yeşeriyor aklınızda. aslında bu açıdan faydalı ama cahillik mutlulukmuş dediğiniz de oluyor.

    applicationlar içinse üzülmeyin bunların aparatları var internette satılıyor telefon gibi google store...vs bağlanıp tvnize bu aparat aracılığıyla indirip smart ekranı yönetebiliyorsunuz.
  • evet, yukarıdaki arkadaşın dediği gibi 65 inç'ten aşağı tv almayın. izleyeceğiniz yerin metrekaresi ne kadar, bütçeniz o boyutta bir tv'yi almak için uygun mu bunları hiç düşünmeyin. bütün paranızı o tv'ye verin ve bütün duvarı o tv ile kaplayın. şanınız yürüsün amk.

    peki ne alalım derseniz:

    hangi marka olursa olsun giriş seviyesi bir tv almayın. ekran boyutu, tv'yi koyacağınız odanın boyutuna göre değişmekle birlikte orta seviye bir samsung işinizi görür. çünkü samsung panellerde siyahlar ve kontrast mükemmel renkler ise daha canlıdır. renklerin daha canlı olmasını kimi izleyici sevmez o ayrı. tüm bunlar orta ve üzeri seviye tv'lerinde görülür. yine bu seviyedeki tv'lerinde hareketli sahnelerde ve maçlarda titreme filan da olmaz. bunları, bundan 6 sene evvel tv araştırırken net bir şekilde gördüm. sırf birkaç ay tv araştırdım. mağazaları dolaşıp tek tek görüntü kalitelerine şahit oldum bütün markaların. yerli ve yabancı forum ve araştırma sitelerini gezdim, inceleme videoları izledim vs vs.

    bütçeyi biraz arttırarak diğer seçeneğiniz yine orta seviye bir sony olsun. samsung'a göre daha pahalıdır. görüntü kalitesinden bağımsız sorunsuzluk açısından diğer bütün tv'lerden üstündür.

    philips tv'ler benim tv aldığım zamanlar çok eleştiri alıyordu smart arayüzü ve menü yavaşlığı yüzünden. sonradan android tv'ler çıkarmaya başladı ama şimdi nasıldır bilmiyorum. araştırın, kendiniz görün. görüntü kalitesi iyidir ama. yavaşlık ve donma sorunlarını çözdüler ise üzmez.

    lg, vestel, regal, beko-arçelik, grundig, filan beni tatmin etmemişti o zamanlar ama lg sonradan coştu oled ve 4k tv'lerde. ama yine de lg'nin ancak üst seviye cihazı alınır derim.

    son olarak awox, seg, sunny, axen filan gerçekten almayın. siyahlar kötü, kontrast yok, hareketli sahneler ve maç yayınları sorunlu.
  • "toshiba alın, sharp alın" diyenler toshiba'nın tv bölümünü sattığını ve artık kendisinin üretim yapmadığını, sharp'ın ise türkiye piyasasında sıfırla yok arasında olduğunu bilmiyorlar.

    "beyaz eşya miele'den alınır" diye basmakalıp cümle kuranlar geldi aklıma.
hesabın var mı? giriş yap